Sport

2011.12.15. 11:09

Fogadási csalás: meghallgatták a siófoki csapatkapitányt

Újabb gyanús siófoki mérkőzés került a Központi Nyomozó Főügyészség látókörébe, melynek kapcsán első alkalommal egy olyan labdarúgót is kihallgattak, aki jelenleg is a siófoki klub labdarúgója. Ez már valóban fájó...

Keszthelyi Zoltán

Ami eddig a fogadási botrány történései nem különösebben rázták meg a siófokiakat, hisz eddig a városon „átutazók” kerültek a Központi Nyomozó Ügyészség látókörébe. H. Gábor például csak kilenc hónapot töltött a balatoni labdarúgó klubnál, A. Attila mindössze hetet, S. László lehúzott ugyan három szezont, de már el is felejtették a szurkolók, hiszen két éve és hét hónapja, hogy utoljára kék-sárga mezben pályára lépett. Ezúttal azonban Tusori Richárdot is kihallgatta az ügyészség, aki gyermekkora óta a siófokiak labdarúgója, aki náluk lett első osztályú játékos, ahol kilencvenkét élvonalbeli meccsén nyolc gólig jutott. A neve összeforrt Siófokkal, azon kevés saját nevelésű labdarúgók egyike, akik eljuthattak az NB I-be.

Tusorit a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1–4) mérkőzés kapcsán vették elő, melynek végeredményét úgy tűnik szintén manipulálták. Ez tehát már a siófokiak – a Honvéd elleni Magyar Kupa elődöntő (2–2), a Kaposvár elleni megyei rangadó (2–5), ZTE elleni bajnoki (3–5) után – immár negyedik olyan találkozója, melyre a gyanú árnyéka vetül. Ezen a másik három találkozóval ellentétben még nem Aczél Zoltán, hanem elődje, Détári Lajos ült a kispadon. A gyanú szerint a 2008-as találkozón ráadásul már nem csak néhány ezer, hanem több tízezer, pontosabban harmincezer euró vándorolt három kék-sárga labdarúgó zsebébe. A fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás során ennél a találkozónál merült fel első ízben egy, a siófoki klubhoz mélyen kötődő labdarúgó neve, aki most is náluk szerepel. Ráadásul az együttes kapitánya, alapembere, aki ebben a szezonban tizenhét meccsből tizenhaton a pályán volt.



Megdöbbenéssel vettem tudomásul a történteket – mondta Horváth Károly az FGSZ Siófok szakmai igazgatója, a labdarúgó edzője. – Nem kívánok állás foglalni az ügyben, ezzel meg kell várni a jogerős bírósági ítéletet, de ahogy másokat, őt is megillet az ártatlanság védelme. A hírek szerint Tusori a nevét vállalva állt ki a nyilvánosság elé és cáfolta az ellene felhozott vádakat és élt panasszal a gyanúsítás ellen. Az említett találkozóval kapcsolatban rajta kívül H. Gyula és M. Árpád neve is felmerült, ám információink szerint az utóbbit eddig még meg sem hallgatta az ügyészség, mely péntekre ígért bővebb tájékoztatást a történtekről, ami után vélhetően további részletekre is fény derül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!