Sport

2012.02.12. 19:26

Röplabda NB I: könnyed győzelem a kupadöntő előtt

A várakozásnak megfelelően a sereghajtó Debrecent is biztosan verte a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata, amely így százszázalékos teljesítménnyel zárta a bajnoki alapszakaszt.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Debreceni EAC 3–0 (16, 20, 12)
Vajon milyen érzésekkel léphet(ett) pályára a 13-szoros bajnok és 14-szeres kupagyőztes Fino Kaposvár otthonában egy olyan – a liberó mellett mindössze egyetlen cserejátékossal érkező – csapat, amely eddig nemhogy meccset nem nyert, de játszmákból is mindössze hármat tudott csak begyűjteni?! Nekünk vannak tippjeink, abban viszont már közel sem vagyunk annyira biztosak, hogy azt a nyomdafesték is elbírná...

A nyitójátszmában Szabó Alpár kezdte meg a pontgyártás, majd Gergye Roland és Nagy József folytatta. A vendégek csak néha kényszerítették hosszú labdamenetre a házigazdákat, miközben mindkét oldalon bőven akadt hiba. A folytatásban is áttörhetetlennek bizonyult a háló fölött húzott kaposvári fal. A nyitásokkal ugyanakkor gondok voltak; nemegyszer a hálóban, vagy pedig jóval a játéktér mellett landolt a labda. A harmadik, utolsó felvonás Nacsa Gáboré volt, aki ekkor kedvére szórta a padlószaggató ászokat.

A Fino Kaposvár egylete próbálta komolyan venni a sereghajtó elleni fellépését – mégis csak a hétvégén lesz a kupadöntő –, de ez nem mindig jött össze. Akadtak hibák a kaposvári egylet játékában, ám ebben a mezőnyben ez is bőven belefér.
– Próbáltunk a hétvégi kupadöntőre hangolódni, ezért hagytam végig a pályán a kezdőcsapatot, s inkább nem cseréltem – mondta a vasárnap esti alapszakasz-záróra után Demeter György, a Fino Kaposvár mestere.



Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 120 néző. V.: Farkas L., Horváth M.
Fino Kaposvár: ifjabb Laszczik (1), Geiger (7), Nagy J. (5), Nacsa (11), Gergye (14), Szabó A. (6). Csere: Dömötör L. (liberó). Vezetőedző: Demeter György.
Debreceni EAC: Balku (–), Leiszt (9), Nagy M. (4), Orosz I. (7), Gercsák (4), Barna B. (3). Csere: Szabó Z. (liberó), Halász M. (–). Vezetőedző: Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!