Sport

2012.03.03. 18:08

Felőrölte a bajnok a Rákóczit a nyitányon

Jól küzdött a Kaposvár a Videoton otthonában, azonban a második félidő derekán nem bírt az erőfölénnyel a szimpatikusan, helyenként kifejezetten jól játszó Rákóczi.

Klein Péter

Videoton FC – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói stadion 3500 néző, V. Berger (Albert I., Medovarszki J. )

Elkezdődött a tavaszi szezon az OTP Bank Ligában a Kaposvári Rákóczi számára, a  nyitányon a bajnok várt a somogyiakra. A Rákóczi sérüléssel bajlódó játékosai közül Gujics, Horváth és Okuka is tudta vállalni a mérkőzést, Pavlovics a a cserék között kapott helyet. A télen Székesfehérvárra szerződő Perics eltiltását tölti.
A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, Kutasi Róbertre, a REAC klubigazgatójára emlékeztek a stadionban. A 14. percben Balázs Benjamin próbálta meglepni egy távoli pattogós lövéssel Bozsovicot, akinek sikerült a jobb alsóból szögletre ütni a labdát, majd Gujic is kedvet kapva csapattársától 22 méterről lőtt, de a labda 1,5 méterrel elkerülte a bal alsót. A 24. percig kellett várni az első hazai helyzetre, Sándor Gy. próbálta kapura lőni Nikolic által visszatett játékszert, de Hegedűs beleállt, így elhalt a lövés. A 39. percben Gujic jobboldali lapos beadását Hegedűs 8 méterről lőtte kapura Bozovic azonban védte az erőtlen, középre tartó próbálkozást.

A második félidőből még csak alig telt el pár másodperc, amikor Balázs fejlete le a labdát Safaric elé, aki estéből pont a kapusba lőtt 6 méterről, így óriási helyzetet hagyott ki a Rákóczi. 54. percben Grumic fejelhetett teljesen tisztán egy szöglet után, de ez a helyzet is kimaradt, mivel a labda a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. Jött is a válasz két perccel később, a szünetben beállt Gyurcsó találta el éles szögből a keresztlécet. Torghelle is megpróbálkozott egy távoli kísérlettel, de Hajduchnak ez nem okozott gondot. A 67. percben Graszl próbált kifejelni egy bedobást, de pont Oliveirának ment, aki a 16-os vonaláról lőtt, de Hajdúch fogta a kapáslövést.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hajduch munkában (forrás: vidi.hu)
[/caption]

Egy perc múlva azonban már tehetetlen volt a vendégek kapusa Oliveira jobb oldali beadása találta meg a középen teljesen üresen maradt Nikolicot, aki Hajduch lábai között a kapuba fejlet. (1-0). Ezek után kissé eldurvult a játék többször is villant a sárga Berger játékvezető kezében, sőt Jánvárit ki is állította. 81. percben Sándor lövése után már verve volt a vendégek kapusa, a kapufának kellet hárítania. A mérkőzés végén Gyurcsó beadása Sedlak lábáról pattant a kimozduló Hajduch mögött a kapuba, így beállítva 2-0-s végeredményt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Védés (forrás: vidi.hu)
[/caption]

Paulo Sousa
: Nehéz mérkőzésre számítottam, ez be is jött. A félidőben sikerült taktikát változtatni, ami meghozta a várt eredményt.

Sisa Tibor: Egy bajnokcsapat otthonában ennél nem biztos, hogy tudunk jobban játszani. Voltak pozitív mozzanatok védekezésben és támadásban, de becsúszott egy-egy hiba, amiből büntetett a Videoton.

Videoton: Bozovic - H. Sanchez (Gyurcsó a szünetben), Vinicius, Vaskó, Szolnoki - F. Oliveira (Jeff Silva 82. p.), Sándor Gy., Nikolic (Mitrovic 72. p.), Tóth B., Walter Lee - Torghelle.
Vezetőedző: Paulo Sousa

Kaposvári Rákóczi FC: Hajdúch - Okuka, Zsók, Graszl, Jánvári - Horváth T. (Sedlak. 70. p.), Hegedűs - Gujic, Safaric (Kovács O. 70. p.), Balázs B. – Grumic (Haruna 78. p.).
Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólszerző: Nikolic (69. p.), Sedlak (90. p. öngól)

Sárga lap: Vinicius (36.p. Grumic lerántásáért), Jánvári (63. p. Gyurcsóval való ütközésesért, 73. p. Gyurcsó megrúgásáért), Grumic (75. p. Vaskó megrúgásáért)
Kiállítva: Jánvári (73. p. második sárgalapja után)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!