Sport

2012.03.03. 18:15

Két piros lap, két gól - most nem bírt az Újpest a Siófokkal

Ahogy az elmúlt, úgy ebben a szezonban sem tudta legyőzni az Újpest a siófokikat. A vendégek két kapufát is lőttek mégis meg kellett elégedniük az egy ponttal a két kiállítást hozó parázs mérkőzésen.

Keszthelyi Zoltán

Újpest FC – FGSZ Siófok (1-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5237 néző. Vezette: Bölcskei.

A tavaszi nyitányon Simon, Heffler és Egerszegi személyében három téli szerzeményének adott lehetőséget a kezdőben Horváth Károly a balatoniak ügyvezető-edzője, akik közül utóbbi épp a közelmúltban belga tulajdonost kapó liláktól érkezett. A vendégeknél mindössze Fejes hiányzott eltiltás, illetve a kapus, Ribánszki sérülés miatt.

A balatoniak nem kezdtek rosszul, jól járatták a labdát, uralták a mérkőzést, ráadásul jó előjelnek tűnt, hogy Pollák szemmel láthatóan nem bírt Harasztival, az előbbi már a meccs elején be is sárgult. Nagy kár, hogy a folytatásban Haraszti oldalt váltott Hefflerrel… A jól kezdő vendégeké volt az első  nagy lehetőség is, Haraszti balról betekert szabadrúgása a jobb oldali kapufa és a felső léc találkozásán csattant, a lepatanót pedig Simon képtelen volt a kapuba kotorni. A folytatásban csendesen zajlott a mérkőzés a harmincötödik percig, amikor egy jobbról bepasszolt labdát Kabát senkitől sem zavartava átvett, befordult vele és a bal alsóba tekert (1-0).

A védekezésben óriásit hibáztak Lengyelék, ám két perc múlva ezt is sikerült felülmúlniuk. A lesre játszó siófoki védők közt Remili lépett ki, lövését még ki tudta ütni Milinte, szerencsétlenségére épp az érkező Barczi elé, aki ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé gurított. A hajrában a siófokiaknak még volt két igen veszélyes szöglete, illetve egy Melczer kísérlete, ami könnyű zsákmány volt Balajczának. Utóbbi egy labdaszerzés után húsz-huszonöt méterről próbálkozott, ha passzol az jobb megoldás lett volna.

Az első játékrészt sok szabálytalanság tarkította, melyben mezőnyben kifejezetten jól tették a dolgukat a balatoniak, akik kapufát is lőttek, ám két védekezési hibából egyet kihasználva mégis a hazaiak vezettek.
A második félidő elején  – miután Milinte nem jött ki a kapujából – Dvorschák fejelhetett volna gólt a jobb kapufánál, majd Heffler találta el a felső lécet 17 méterről, szabadrúgásból, miután a labdája megpattant a sorfalon. A negyvenhetedikben perc újabb fordulatot hozott, Rajczi és Lengyel harcolt a labdáért, az utóbbi lent maradt a földön, az előbbinek pedig villant a piros. Horváth Károly ráérezve a lehetőségre Heffler helyett Sowunmit küldte be. Az utóbbi támadó mögé állt vissza Simon, Melczer pedig kikerült a bal oldalra Heffler posztjára. A másik oldalon a somogyi gyökerekkel bíró, igaz ezúttal visszafogott teljesítményt nyújtó Barczi helyett Lázár érkezett.A siófokiak fokozatosan vették át az irányítást, az első egyenlítési lehetőség Kiss lábában volt, de az ötös sarkánál nem tudta elpöckölni a labdát a kifutó Balajcza mellett. A második már sikerült is! Jobb oldali beadást Melczer stukkolt a balról a bal kapufához, ahol a berobbanó Simon a kapuba kotorta a labdát (1-1). 

Aztán, ahogy az eredmény a piros lapok száma is döntetlenre váltott miután a félpályánál Nyári leterítette Nagy Patrikot. Nagy kár volt érte, főként azért mert a remekül játszó Haraszti esett áldozatul a kiállításnak, ugyanis helyette jött a belső védő Fehér a pályára. A végjátékban hatalmas harc kezdődött a győztes gól megszerzéséért mindkét fél részéről. Ehhez az újpestiek álltak a legközelebb Kabát szabadrúgását Milinte csak kiütni tudta a berobbanó Pollák azonban óriási ziccerben elrúgott a labda mellett, egy másik másik szabadrúgást pedig Kabát alig tekert a jobb alsó mellé.
 
Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Proesmans (Balogh B. 81.p), Vasiljevic – Remili (Nagy P. 67.p), Kabát, Barczi (Lázár 62.p)– Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisjak.

FGSZ Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Kiss Zs. – Haraszti (Fehér 75.p), Kecskés, Egerszegi, Heffler (Sowunmi 49.p) – Melczer – Simon A. (Pál Sz. 83.p). Vezetőedző: Mihalecz István.

Gólszerő:
Kabát 35., Simon 66. perc.
Kiállítva: Rajczi 57., Nyári 67. perc.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!