Sport

2012.03.21. 20:49

Siófok: Tusorit felmentették, mégsem játszhat

A Magyar Labdarúgó Szövetségben újratárgyalták Tusori Richárd ügyét, akinek a neve, a 2009 májusban lejátszott, ZTE – Siófok mérkőzés manipulálása kapcsán merült fel.

Keszthelyi Zoltán

A labdarúgó és jogi képviselője Kovács Attila a Fegyelmi Bizottság (FEB) I-85/2011-12. számú - a labdarúgó ellen elrendelt fegyelmi eljárás és játékjogának felfüggesztésével kapcsolatos - határozata ellen benyújtott fellebbezést.  Az utóbbi kapcsán pedig a következő határozat született: „Az FVB a FEB I. fokú határozatát megváltoztatta és Tusori Richárd labdarúgót az ellene elrendelt fegyelmi eljárásban elévülés okán felmentette.”Remélem rövidesen pályára is léphetek – kommentálta a történeteket Tusori Richárd. – Folyamatos edzésben vagyok, nagyon szeretném, ha ez még ebben a szezonban megtörténhetne. Egyelőre ki kell értékelnünk ezt a döntést a jogi képviselőmmel, hogy ennél többet is mondhassak.

A siófoki klub szakmai igazgatója, ügyvezetője szerint, azért annál bonyolultabb az ügy, hogy a labdarúgó máris bajnoki mérkőzésen szerepelhessen… - A szövetségnek van egy másik határozat is, mely szerint, akik ellen rendőrségi eljárás folyik, nem léphetnek pályára – mondta Horváth Károly, aki hozzátette: bármennyire is szeretné a klub kötelékében látni a labdarúgót ez továbbra sem lehetséges.  Az utóbbival korábban – közös megegyezéssel – szerződést bontott a klub, épp a „bundaügy „ miatt.

Az utóbbinak az elmondottak alapján tehát úgy tűnik a rendőrséggel kell megvívnia, ha még labdarúgó akar lenni, vagyis el kell érnie az ellene elrendelt eljárás megszüntetését.

Egy másik ügyre is érdemes figyelni Somogyban, Siófokon és Kaposváron is, méghozzá a Vasaséra, hisz Kovács Ágnes a fővárosi klub ügyvezetője szokatlan őszinteséggel a következőket nyilatkozta: „Előttem van Haris Mehmedagic sportorvosija, amelyik tavaly november huszonharmadikán lejárt. Most már tudjuk, hogy nem volt neki érvényes sem a Pécs, sem a Honvéd elleni bajnokin, a következményeket vállaljuk.” Úgy tűnik hülyeségben nincs hiány a piros-kékeknél, hisz elbukták ugyan az említett bajnokikat, de ezért pontlevonásra is számíthatnak, két meccsen kettőre bizonyára…

Ez a somogyi klubok malmára hajtaná a vizet, hisz így az FGSZ Siófok és Kaposvári Rákóczi is jelentős lépést tehet az első osztályú tagság megőrzésének irányába. Mondjuk, az már most megér egy misét, hogy a – túlzással mindenkinek tartozó - Vasas még mindig első osztályú, melyet kizártak az átigazolásból, ám közben a honlapján hirdeti Tóth Balázs szerződtetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!