Sport

2012.05.27. 20:38

Győzelemmel zárta a bajnokságot a Rákóczi

A Kaposvári Rákóczi FC Zalaegerszeg elleni mérkőzésével zárult az OTP Bank Liga 30. fordulója és az idei NB I-es bajnokság is. A zalaiak már búcsúztak az első osztálytól, így számukra nem volt tétje a találkozónak. A Rákóczi viszont egészen a 10. helyre léphetett volna előre egy esetleges győzelemmel, így zárva szépen az idei évet.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Zalaegerszegi TE 3–1 (2–1)
A hazaiaknál az egész szezonban jól teljesítő Lubos Hajdúch sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, így a rutinos Posza Zsolt nevével kezdődött a Rákóczi összeállítása. Az elmúlt mérkőzések somogyi gólszerzőit, név szerint Balázs Benjámint, Harunát, Grumicsot és Bebetót a Rákóczi egyik szponzora egy méteres szalámival jutalmazta, még a kezdőrúgás előtt.

A várakozásoknak megfelelően kezdett a Kaposvár, mindjárt a mérkőzés elején bevette a ZTE kapuját. Vlaszák elpasszolta a labdát, Horváth Tamás pedig lecsapott rá, majd elfektette a kapust és az érkező Grumicsot hozta ziccerbe, aki könyörtelenül kihasznált a kínálkozó lehetőséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ollózva
[/caption]

A vendégek kapusát le is kellett cserélni az eset után, így Vörös Ákos foglalta el helyét a zalai kapuban. Pár perccel később újabb gólt szerzett a Kaposvár, de ennek a Zalaegerszeg örülhetett, ugyanis Posza borzasztóan ért bele egy beadásba, a labda a kapu felé szállt, Okuka pedig Polaraczki elől a saját kapujába fejelt. Továbbra is támadóbb maradt a hazai csapat. A 19. percben Grumics már a második gólját szerezte, a kapujából kilépő Vörös mellett gurította el a labdát, ezzel újra a középmezőnyért küzdő együttesnél volt az előny. A félidő hátralévő részében jobbára a mezőnyben folyt a játék, csak kisebb helyzetek adódtak mindkét oldalon, de végig érezhető volt a Kaposvár dominanciája.

Győri Lászlót, a Kaposvári Rákóczi FC volt elnökét köszöntötték 70. születésnapja alkalmából a második félidő kezdése előtt. A következő játékrész elején a ZTE uralta a játékot, de mégis a Rákóczi kapott büntetőt, miután Addo betört a tizenhatoson belülre, Hidvégi pedig szabálytalankodott vele szemben. A labda mögé Graszl Károly állt oda és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A Rákóczi a biztos vezetés birtokában visszaállt és átadta a kezdeményezést a vendégeknek. Ez azt is eredményezte, hogy csökkent a mérkőzés irama.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Köszi mester!
[/caption]

A mérkőzés végére megélénkült a zöld-fehérek támadójátéka, egy remek akció végén a csereként beállt Haruna szerezhetett volna gólt, miután Pavloviccsal kényszerítőzött, de lövését Vörös könnyedén hárította. Fenyvesi Olivér személyében újoncot avatott Sisa Tibor vezetőedző, amikor pár perccel a meccs vége pályára küldte a fiatal játékost. A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Rákóczi, ezzel megelőzte a Ferencvárost, a Pécset és az Újpestet és a 10. helyen zárta a bajnokságot. A szurkolók felállva köszönték meg a játékosoknak és Sisa Tibor vezetőedzőnek is az idényben elvégzett munkáját. Zúgott a lelátóról a „Szép volt fiúk!”, és „Sisa Tibi!” rigmus.



Kaposvár, Rákóczi-stadion, 3500 néző. V.: Veizer (L. Tóth L., Márkus)
Kaposvári Rákóczi FC: Posza – Okuka, Graszl, Bank, Pavlovics – Hegedűs, Addo – Bebeto (Bőle 80. p.), Horváth T. (Fenyvesi 87.p.), Balázs B. – Grumics (Haruna 69. p.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Zalaegerszegi TE: Vlaszák (Vörös 5. p.)– Kocsárdi, Bogunovics, Hidvégi, Kocsis – Hervas (Vittman 84. p.), Máté, Nicorec, Szakály D. – Kovács G., Polareczki (Jasarevics 72. p.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerzők: Grumics 2 (3., 19. p.), Okuka(10. p. - öngól), Graszl (61. p.).
Sárga lap: Kocsárdi (20. p.), Polareczki (25. p.), Graszl (58. p.), Bebeto (78. p.), Szakály D. (91. p.).
Prukner László: Nehéz év van mögöttünk, ez azonban nem látszott a játékunkon. A Rákóczi kihasználta a hibáinkat, mi pedig nem tudtuk berúgni a kidolgozott helyzeteket. Mindemellett gratulálok a csapatomnak.
Sisa Tibor: Mindképpen dicséretet érdemel a fiatal csapatunk, ha csak a tavaszi mérleget nézzük, a középmezőnyben lennék. Olyan csapatokat előztünk meg, akik más dimenzióba tartónak. Bízom benne, hogy a játékosok továbbra is ilyen szépen fejlődnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!