Sport

2012.12.28. 13:19

Prukner László: még most sincs kész a csapatom

Sok nagy csatából jött ki győztesen Kaposvári Rákóczi FC az OTP Bank Liga őszi szezonjában. A klubhoz nyáron visszatérő vezetőedző, Prukner László értékelte az elmúlt fél évet.

Klein Péter

A tabella nyolcadik helyéről vág majd neki a folytatásnak a somogyi zöld-fehér alakulat, a Magyar Kupából és a Ligakupából viszont már kiestek.
– Elsősorban a bajnokságra fókuszáltunk, másodsoron a Magyar Kupára, a Ligakupát pedig a fiatal játékosok beillesztésére használtuk fel – kezdte az ősz értékelését Prukner László, aki két év kihagyás után tért vissza Kaposvárra. – A játékosállományunk évek óta folyamatosan változik. Ezért a legfontosabb az, hogy olyan fiatalokból álló csapatot alakítsunk ki, mely, hosszabb távon is eredményes lehet. A Magyar Kupa annyiban járult volna hozzá e terv megvalósításához, hogy itt lehetőség lett volna arra, hogy rövidtávon komolyabb, látványosabb eredményt érjünk el. Egyértelmű kudarc, hogy kiestünk a kupából, nem jól sáfárkodtunk a lehetőségeinkkel.

– Nehéz sorsolás várt a Rákóczira, a nyitófordulóban az MTK, majd a címvédő DVSC-TEVA látogatott a somogyi megyeszékhelyre, ezt követte egy győri, majd egy kecskeméti kirándulás.
– Ráadásul a csapat egy részének idegen voltam a szezon elején, és fordítva – folytatta a kaposváriak vezetőedzője, aki már túl van a 250. NB I-es mérkőzésén is. Ebből rosszul is ki lehetett volna jönni, de a játékosok kicsit megriadtak a sorsolástól, talán még jobban koncentráltak és „ijedtünkben” sikerült két győzelmet és egy döntetlent elérnünk. Ezután jött egy hullámvölgy, ami várható volt, ennek a nagyságát nem, de magát a jelenséget lehetett kalkulálni. Egy alakulófélben lévő, edzőváltáson átesett csapatnál törvényszerű ez a hullámvölgy. Az őszi szezon második fele már tükrözte azt, milyen irányba szeretnénk menni.

– A szezon elején még azt nyilatkozta, nincs kész a csapata.
– Még most sincs kész, ez egy sok munkát igénylő folyamat. Hosszabb időt kell ahhoz együtt játszani, hogy azt tudjuk mondani, kész a csapat! Törekszünk arra, hogy megtaláljuk azokat, akik a legjobban kiegészítik egymást a pályán, valamint arra, hogy taktikai szempontból stabilizáljuk a játékunkat. Amikor ezek megtörténnek, az lehet előre lépés záloga. Mivel versenysportról beszélünk az eredményesség az elsőszámú szempont.

– Mikor látta azt, hogy előrelépés történt?
– Pozitív fordulat és összefogás az FGSZ Siófok ellen megnyert mérkőzésen látszott a legjobban, a győzelmünk egyértelműen a csapategység sikere volt, de más mérkőzések is voltak, amelyek jó irányba mutattak.– Hazai környezetben csak háromszor vették be az ellenfelek Lubos Hajduch kapuját, és csak a Videoton volt képes elvinni mindhárom pontot Kaposvárról, de idegenben is születtek bravúrgyőzelmek.
– Több variációt kipróbáltunk a védelemben, a középpályán és a támadósorban egyaránt. Ennek köszönhetően rapszodikus volt a teljesítményünk, de amikor eltaláltuk az összeállítást, akkor jól szerepeltünk és sikerült kemény munkával meglepetéseket is okoznunk. Valóban kevés gólt kaptunk otthon, de néhány meccsen komoly védekezési hibákat követtünk el, ezeket ki kell javítanunk a tavaszi folytatásban. Valamint a támadásokban kell még fejlődnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!