Sport

2013.02.17. 14:37

A Rákóczi gólt is lőtt, a Siófok két meccsen sem talált be

Mindkét somogyi NB I-es klub döntetlent játszott a hétvégi felkészülési mérkőzések során. A Kaposvári Rákóczi FC a szlovén FC Koper otthonában, az FGSZ Siófok pedig hazai környezetben a ZTE és a Baja ellen.

Keszthelyi - Klein

Nem volt szerencséje Márkus Gábornak, a volt utánpótlás válogatott támadó siófoki tesztmeccsén ugyanis sérülés miatt mindössze tizenöt percet töltött a pályán. A korábbi Austria Wien labdarúgó már Szombathelyen is próbálkozott, sikertelenül. Akadt még próbázó, Mészáros és a bosnyák Basic személyében, akik a középpályán szerepeltek a Baja elleni találkozón, ám a siófoki szurkolóknak nem kell megjegyezni a nevüket.



A két edzőmeccs egyik pozitívuma, hogy száznyolcvan perc alatt, nem kapott gólt Horváth Károly együttese, illetve kapott, kettőt is a ZTE ellen, de – helyesen – egyiket sem adta meg a játékvezető. Az elsőnél Kurucz kapus összefutott Takáccsal, ám utóbbit lerántotta Szegleti a gólja előtt, a másodiknál pedig a határozatlanul kilépő Kurucz mellett kézzel sodorták a hálóba a labdát. A másik pozitívuma nullára hozott meccseknek, hogy Máté, ha csak tizenöt percre is, de visszatért a pályára, tehát úgy tűnik a támadó, akitől gólokat várnak Siófokon „rendben lehet” a tavaszi szezonra. Menyhárt és Gál azonban továbbra sem játszott sérülés miatt.
A találkozók után Horváth Károly elmondta: a volt újpesti, huszonkilenc éves belső védő, Takács Zoltán is aláírta szerződését Siófokra. 

FGSZ Siófok–Bajai LSE 0–0
FGSZ Siófok: Heinrich – Pécseli, Nyári, Deák I., Varga K. – Horváth B., Mészáros, Kiss M., Basic – Márkus G. (Mester, Versegi) – Pál Sz.
FGSZ Siófok–Zalaegerszegi TE 0­–0
FGSZ Siófok: Kurucz – Fehér, Tímár, Takács Z., Fodor (Fejes) – Dajic (Kiss Z.), Windecker, Kecskés, Nagy T. – Melczer – Mokánszki (Máté).
 

A Rovinji edzőtáborból hazafelé tartó Kaposvári Rákóczi FC Szlovéniában még megállt egy edzőmérkőzés erejéig. A szlovén első osztály negyedik helyén álló FC Koper otthonában a somogyiak a csereként beálló Oláh góljának köszönhetően 1–1-es döntetlent játszottak.

FC Koper–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0)

Rákóczi FC: Campar (Rusák) – Okuka, Bank (Lazaros), Hegedűs (Zámbó), Jánvári – Bőle (Böjte), Safaric (Oláh), Pedro, Balázs (Thiam) – Waltner (Házi), Vrucina (Moustapha). Vezetőedző: Prukner László.
A Rákóczi gólját Oláh Lóránt szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!