Sport

2013.02.03. 16:21

Nyertek az újonc otthonában

Tizenöt bajnoki mérkőzést kellett arra várni, hogy a Kaposvári VK OB I-es férfi vízilabda-csapata megszerezze az első bajnoki pontjait, amelyet kedden este hazai pályán – a junior válogatott ellen – meg is duplázhat.

Fenyő Gábor

Szombaton este Egerben megdőlt egy elmélet: igenis lehet tíz dobott gól alatt is meccset nyerni. Igaz, ehhez az is szükséges, hogy az ellenfél csupán ötször találjon be...

Miután az újonc Eszterházy Károly Főiskola EgerFood-Imola elleni találkozó még decemberben az első körből maradt el, így sem a horvát játékosedző, David Burburan, sem pedig az utána szerződtetett másik horvát légiós, Daniel Benic nem játszhatott. Bár alig fél percnyi játék után a házigazdák szerezték meg a vezetést, ezután a vendég kaposváriak egymás után háromszor is beköszöntek. A második és a harmadik szakasz döntetlennel zárult, bár ekkor is rendre a kaposváriaknál volt az előny; a hazaiak kapaszkodtak az ellenfelük után. A negyedik, utolsó nyolc perces etapban aztán a Kaposvári VK bebiztosította a győzelmét, amely így a 15. bajnoki fellépésén végre elkönyvelhette az első pontjait.Az egri fellépés negatívuma, hogy ismét egyetlen emberelőnyös helyzetet sem sikerült gólra váltani. A pozitívuma – természetesen a győzelmen túl –, hogy a kaposvári egylet mind a nyolc találata akcióból született, s hatan is fel tudtak iratkozni a gólszerzők közé.
Kedden este ismét vízbe szólítják a Kaposvári VK társulatát, amely 19 órakor a junior válogatottat fogadja majd.

Eszterházy Károly Főiskola EgerFood-Imola–Kaposvári VK 5–8 (2–3, 2–2, 1–1, 0–2)
Eger, 300 néző. V.: Dodog, Csanádi.

Eszterházy Károly Főiskola EgerFood-Imola: Laboncz – Sántavy (1), Bánhidy (1), Jakab D. (1), Keresztes F. (1), Molnár A., Petrovai. Csere: Takács J. (1), Farkas P., Keresztes I., Zalánki. Vezetőedző: Tóth Péter.

Kaposvári VK: Nagy P. – ifjabb Berta (3), Horváth D. (1), Papp G. (1), Hoppál, Pataki, Juhász-Szelei. Csere: Maár (1), Bakó (1), Gyurováth (1), Prikidánovics, Kutasi, Balogh Z. Játékosedző: David Burburan. Edző: idősebb Berta József.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 8/1, illetve 7/0. Akciógólok: 4, illetve 8. Ötméteresek: –, illetve –.

Tóth Péter: – Mind támadásban, mind pedig védekezésben az idény leggyengébb játékát produkáltuk. Ennek nem is lehetett más a vége, csakis vereség.
David Burburan: – Számunkra nem az egri győzelmünk volt meglepetés, hanem az, hogy eddig így szerepeltünk. Nagyon odafigyeltünk a védekezésre, amit jól bizonyít, hogy sikerült öt gólon tartani az ellenfelünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!