Sport

2013.03.29. 19:02

Büntetőt hibázott, majd hármat vágott a Rákóczi a Pápának

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában három góllal verte a hazai pályán játszó Kaposvári Rákóczi FC a Lombard Pápa csapatát.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Lombard Pápa Termál FC 3–0 (0–0)
A kaposvári stadion gyepszőnyege az elmúlt napokban esett hó és a pénteki eső hatásának köszönhetően nem a legjobb állapotban fogadta a feleket. A kaposváriak ennek érdekében kérték a mérkőzés áthelyezését egy másik időpontra, de a vendégek szakmai okokra hivatkozva hallani sem akartak erről.
– Nem olyan rossz a pálya talaja – jegyezte meg a mérkőzés ellenőre, Ábrahám Attila. – 2004 tavaszán halasztottam el a Kaposvári Rákóczi–Budapest Honvéd meccset, mert akkor valóban nem volt játékra alkalmas a pálya.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Büntetőt hibázott, majd simán nyert a Rákóczi
[/caption]
A kezdeti tapogatózás után, amikor már felmérték egymást, valamint a pályát is a felek Okuka, majd Pavlovics veszélyeztetett egy támadáson belül, de csak szögletig jutott a Rákóczi. A következő lehetőség is a zöld-fehérek előtt adódott, Balázs Benjámin cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövésében viszont belelépett Rodenbücher, így a labda Oláh elé került, aki egyből emelte vissza azt kapura, nem sokkal tévesztette el a jobb felsőt. Arsics révén veszélyeztetett először a Pápa, de ezt az egy lövést leszámítva nem volt lehetősége a vendégeknek. A Kaposvár viszont a kezében tartotta a mérkőzést, de fölénye nem érett góllá a szünetig.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fontos 3 pontot zsebelt be a Rákóczi
[/caption]
Pavlovics óriási helyzetével indult a második játékrész, azonban a légiós centikkel a jobboldali kapufa mellé csúsztatott. A vendégek kezdtek éledezni, de ekkor büntetőhöz jutott a Kaposvár. Tóth Gábor húzta ki Balázs Benjámin lábát, Andó-Szabó pedig jogosan a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé, akárcsak a Kecskemét ellen, Waltner állt oda, de ezúttal fölé lőtt. Percekkel később azonban javította hibáját, mikor Balázs középre gurítását vágta a kapuba. Két per múlva 2–0 állt az eredményjelzőn. Pavlovics buktatásáért járt az újabb tizenegyes. A büntetés-végrehajtó ezúttal Oláh volt, aki kíméletlenül kihasználta a lehetőséget. A végére maradt a csattanó, Balázs csapott le egy előreívelt labdára, a rosszul kifutó Szűcsöt alaposan megtréfálta a játékszer, majd a hálóba bombázott. A Kaposvár így visszavágott a Pápán elszenvedett vereségért.Kaposvár, Rákóczi-stadion 1000 néző. V.: Andó-Szabó (ifj. Tóth II. V., L. Tóth. L).
Kaposvári Rákóczi FC: Hajduch – Okuka, Kovács O., Bank, Jánvári – Safaric, Horváth T., (Zámbó, 84. p.) – Oláh (Haruna, 89. p.) –Pavlovics, Balázs B, Vrucina (Waltner, 63. p.). Vezetőedző: Prukner László.
Lombard Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. – Szabó O., Maróti (Dlusztus, 86. p.) – Quintero (Beliczky, 72. p.), Tóth B. (Lagator, 77. p.), Arsics – Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.
Gólszerzők: Waltner (81. p.), Oláh (83. p. -11-esből), Balázs B. (90. p.)
Sárga lap: Vrucina (27. p.), Orozco (45. p.), Kovács O. (65. p.), Maric (69. p.), Rodenbücher (76. p.), Tóth G. (83. p.), Németh M. (84. p.).

Prukner László: – Folyamatos bizonytalanság jellemezte a felkészülésünket. Két vesztes mérkőzéssel kezdtük az évet, most arra helyzetük a hangsúlyt, hogy bármilyen áron nyernünk kell. Az akarat diadala volt, mely remélem, kicsit megnyugtatja majd a csapatot.
Zsivóczky Gyula: – Egygólos mérkőzés volt, szomorú vagyok a vereség miatt. Buta, egyéni hibákat követtünk el. Tavasszal még nem rúgtunk gólt, ez sok mindent elmond. A Kaposvár jobb volt a végjátékban, megérdemelten nyert. A Kecskemét ellen sorsdöntő mérkőzés következik számomra, és a csapat számára is.

Pótolják a 20. fordulót

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának döntése alapján az OTP Bank Liga havazás miatt – a március 17-i hétvégéről – elhalasztott 20. fordulóját eltérő időpontokban pótolják a csapatok. A PMFC-Matias–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzést április 9-én, kedden, 16 órától rendezik a baranyai megyeszékhelyen. Az FGSZ Siófok–DVTK összecsapás új időpontja április 16., kedd 16 óra lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!