Sport

2013.03.09. 21:24

Két fejes okozta a Siófok vesztét Győrben

A Magyar Kupával együtt negyedik idei tétmeccsén harmadik kiállítását is elkönyvelhette az FGSZ Siófok, mely nagyot küzdve két fejesgóllal kapott ki a listavezető, bajnokesélyes Győri ETO otthonában az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Keszthelyi Zoltán

Győri ETO–FGSZ Siófok 2–1 (1–0)
A hazai siker mellett minden más eredmény meglepetés lenne – mondta Horváth Károly, az FGSZ Siófok trénere a győri meccs előtt, mely az országos egyes kategóriába tartozott. Az első helyezett fogadta az utolsót, a győriek szerezték a legtöbb pontot hazai pályán (23) a siófokiak pedig a legkevesebbet idegenben (2), ráadásul a zöld-fehérek rúgták a legtöbb gólt (37) a bajnokságban, a somogyiak pedig a legtöbbet kapták (38).

Ehhez képest igencsak nyögvenyelős sikert aratott a Győr, mely, ha nehezen is, de végül hozta a kötelezőt két Trajkovic fejesgóllal. Ez azért némileg meglepő, mert Horváth Károly együttesében magas és talán mondhatjuk, hogy fejelni is tudó védő négyes kapott helyet a rutinos Tímár vezérletével. Az eredmény ellenére minden dicséretet megérdemelnek a somogyiak, akinél Windecker lehetett volna a meccs hőse, ám döntetlennél – saját labdaszerzése után – ziccerben, tizenhárom méterről mellé lőtt, majd egygólos hátrányban tizenhatról, szemben a kapuval, ballal fölé tekert. Tizenhét perccel a vége előtt úgy tűnt, jogos büntetőtől fosztotta meg a Siófokot Radványi játékvezető, egy győri védő kézzel ütött bele a labdába, ám ezúttal – nem úgy, mint a legutóbbi fordulóban Szombathelyen Tímár esetében – néma maradt a síp, pedig Kecskésék szóvá is tették az estet... Ráadásul Radványi hat perccel a vége előtt kiállította második sárgával Fejest. Meg kell jegyezni azonban Radványi Windecker letarolásakor bezzeg elfelejtett sárgát adni Kambernek, felmutatta viszont Fejesnek reklamálásért, ami után néhány perccel rögtön jött az említett második és a piros... A védő ezzel a meccs negatív hőse lett, pedig a szépítő siófoki találat előtt remekül ment el a bal szélen és centerezett középre, ahol  a jól játszó Pál kiharcolta a helyzetet Máténak, aki be is talált. Szegény embert az ág is húzza, Máté megsérült a góljánál és le kellett cserélni.

– Nem játszottunk alárendelt szerepet, gratulációt érdemelnek a játékosok – mondta Horváth Károly. – A mérkőzés fordulópontjaiból rosszul jöttünk ki, a második gól hárítható lett volna, sújtott minket sérülés, kiállítás, melyek közül az utóbbi megpecsételte a sorsunkat. Régóta várjuk a sikert, mindig apróságokon múlik, nincs szerencsénk sem.Győr, 3000 néző. Vezette: Radványi.
Győri ETO: Stvevanovic – Svec, Lipták, Had, Völgyi – Kamber – Pátkai, Trajkovic – Varga R., Stresnik (Dudás 70. p), Kink (Kvilitalia 82. p). Vezetőedző: Pintér Attila.
FGSZ Siófok: Kurucz – Fehér, Tímár, Deák, Fejes – Pál Sz., Kecskés, Windecker, Nagy T. (Fodor 85. p) – Melczer – Máté J. (Mokánszki 67.p). Szakmai igazgató: Horváth Károly.
Gólszerzők: Trajkovic a 39. és a 61. perc, illetve Máté J. a 65. perc.
Kiállítva: Fejes a 83. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!