Sport

2013.03.16. 20:03

Nyolcra, hét - visszavágott a Siófok a Dunaújvárosnak

Visszavágtak a siófokiak az újvárosi nyolcgólos vereségért, akik már tizenkettővel is vezettek a találkozón ám végül csak – a végén egy kettős emberhátránynak köszönhetően – héttel nyertek. Ezzel a sikerrel újabb nagy lépést tettek az alapszakasz kilencedik helye felé.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC-Galerius Fürdő – Dunaújvárosi KKA 31-24 (15-9)

A találkozónak újvárosi szempontból nem volt tétje, hisz a legutóbbi fordulóban már kiharcolták a középmezőnyben való szereplést egy debreceni sikerrel, siófoki oldalon viszont nagyon kellett a két pont, hisz eggyel hátrányban voltak a békéscsabaiak szemben a kilencedik helyért vívott harcban! A balatoniak ennek megfelelően tették a dolgukat a pályán és a hetedik perctől (3-3) végig vezetve magabiztos sikert arattak. Erdősi és Varga révén a nyolcadik percben kettővel (5-3), aztán a tizenkettedikben Bogdanovic lövése után hárommal, majd Szalai és Seric újabb találatival pedig már öttel mentek tizenhat perc után.Ez a különbség a szünetig meg is maradt volna szünetre is, ám Németh utolsó pillanatokban szerzett találatával a találkozón első alkalommal hattal mentek a házigazdák. A balatoniak remekül védekeztek, amit az első harminc perc alatt kapott kilenc gól is jól mutat. Kiss Szilád kezdő hatosából mindenki gólt szerzett Szalai hármat is akcióból, Bogdanovic pedig ötig jutott igaz négyet büntetőből ért el.  Ahogy támadásban úgy védekezésben is csapatként tették a dolgukat a lányok, Kiss Évának már csak a „lecsorgók” jutottak, hat védéssel zárta az első félidőt.

A fordulás után aztán egy perc alatt Varga és Bogdanovic is bevette Pisák hálóját és máris nyolccal mentek a házigazdák (17-9). Ezzel tulajdonképp el is dőlt a találkozó, ám nem dőltek hátra Kiss Szilárd tanítványai, akik a második játékrész közepén tizenkettővel elhúztak (26-14). A végjátékban tizenegy volt a két klub közt (31-20), amikor Termányt és Németehet is kiállították így kettős előnyben zárta a meccset az újváros, mely így be tudott jönni hét gólra. Kiss Szilár ezúttal a fiatalokat is harcba dobta, hisz Termány, Szabadfi, Bozsovics, Futaki is pályára lépett, az utóbbi egy védéssel is előrukkolt a hazai szurkolók nagy örömére.

Kiss Szilárd tanítványai ezúttal remek meccset játszottak, így – ha nem is maradéktalanul – a tréner is elégedett lehetett tanítványaival, akik közül mindenki dicséretet érdemel. Kiss Éva végül tizenhárom védéssel zárt, a legeredményesebb Bogdanovic volt tíz találattal, Erdősi és Varga pedig ötször-ötször talált be, Szalai és Németh pedig négy gólig jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!