Sport

2013.04.30. 09:30

A balatonboglári csoda nyomában

Megtáltosodott a Balatonboglár a tavaszi szezonra, már most kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint ősszel, s még hat forduló hátravan.

Fenyő Gábor

– A megyei II. osztályú bajnokság Északi csoportjában a tavaszi idény zárásakor csak a 14. helyet foglalta el a Balatonboglár szerénynek mondható 11 pontjával. A tavaszi folytatásban már most több mint kétszer ennyi pontot gyűjtöttek, s még visszavan hat forduló.
– A télen öten érkeztünk Boglárra – kezdte a 31 éves Balaton Roland játékosedző, aki kapusként ügyel a balatonboglári alakulat kapujára, s legutóbb a megye egyes Balatoni Vasas alkalmazásában állt. – Somogyi Zoltán és Huszka Dávid Lengyeltótiból jött, a másik két Dávid, Bérczi, valamint Andermann pedig Balatonlelléről érkezett. Nagyon jó alapozáson vagyunk túl. A téli felkészülési időszakban heti három alkalommal tréningeztünk, s ezt most is tudjuk tartani úgy, hogy minden edzésen legalább csapatra valónyian jövünk össze, ami nem kis szó a megyei bajnokságban.

– Ennyi lenne csupán a siker titka?
– Nagyon együtt van a társaság, remek a csapatszellem, s ami szintén nagyon fontos, rend és fegyelem van Bogláron. Ehhez persze szükség van egy ugyanígy gondolkodó vezetőségre is.– Annak idején három évet húzott le az NB III-ban a balatonboglári együttes– két szezonon át Balatoni Roland nevével kezdődött a csapat összeállítása –, s végül anyagi okok miatt kellett visszalépniük. Most viszont előre léphetnek.
– Erről még nem beszéltünk, ám én úgy gondolom, hogy ha nyáron sikerül együtt tartani ezt a társaságot, plusz egy-két játékossal megerősíteni a keretet, akkor a dobogón a helyünk.

– Amiben benne van a bajnoki cím is...
– S ezzel együtt a megyei I. osztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!