Sport

2013.04.04. 18:40

Korszakváltás előtt a magyar röplabda

Hatalmas lehetőség előtt áll a kaposvári röplabdasport és a sportág; utóbbi az eddigi hétmilliós állami támogatás helyett több mint százszoros összegre számíthat, Kaposváron pedig nemzeti röplabda-akadémia indul 2014-ben.

Fenyő Gábor

– Jó úton járunk; már csak az utolsó szűrők vannak vissza, s máris mehet az anyag a Magyar Olimpiai Bizottság elé – mondta Demeter György, a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely szakmai vezetője, egyben a Fino-Kaposvár aranycsapatának a mestere.Tóth Tamás, az MRSZ elnöke a szerda esti kaposvári fórumon jelentette be, hogy csütörtökön hivatalosan is beadja a lemondását. Tóth Tamás abban bízik, hogy a röplabdás társadalom nagyobbik része továbbra is kiáll mellette, vagyis újra bizalmat szavaznak majd neki. Azt ugyanakkor  megerősítette, hogy a Magyar Röplabda Szövetség vezérkara teljes mellszélességgel támogatja a Nemzeti Röplabda-akadémia létrehozását Kaposváron.
Tóth Tamás elnököt és Boros Márta főtitkárt elkísérte a somogyi megyeszékhelyre Hóbor Béla is, aki az április 8-án kezdődő, három győztes mérkőzésig tartó bajnoki döntő első felvonását dirigálja majd.

– A csapatsportágak közül a röplabda az, ahol a legkisebb befektetéssel viszonylag gyorsan komoly eredményt lehet elérni. Ezért kell jól kihasználnunk ezt a lehetőséget, hiszen Magyarországon még soha ekkora pénz nem áramlott a sportágba – mondta Hóbor Béla, aki tavaly a londoni olimpián a Brazília–Oroszország férfi döntőt vezette.
S ha már szóba került a finálé: a Fino-Kaposvár – bárhogy csűrjük-csavarjuk, mégis csak a magyar férfi röplabdasport „kirakatcsapatáról” van szó – jobb híján egymás elleni játékkal készült a majd egy hónapos (!) szünetben. Nem akadt ugyanis olyan kaliberű együttes, amellyel edzőmeccset tudtak volna játszani...

 

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!