Sport

2013.04.30. 16:09

Poór Csaba váltja Tóth Tamást az MRSZ élén

Poór Csaba lett a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) elnöke, miután a szervezet keddi tisztújító közgyűlésén 39:16 arányban megnyerte a szavazást a korábbi elnökkel, Tóth Tamással szemben.

MTI

Tóth Tamás április 4-én jelentette be, hogy lemond a posztjáról, és tisztújító közgyűlést hív össze. A távozó elnök akkor kifejtette: a vezetőség ezzel a lépéssel azt szeretné, hogy az állami támogatás miatt nagy lehetőségek előtt álló röplabda-társadalomban tisztázódjanak az erőviszonyok, és májustól olyan vezetőség álljon a sportág élén, amelynek egyértelmű a támogatottsága, és garantált a hosszú távú, nyugodt munkavégzése.

„Nem én állítottam magam mellé a röplabdás társadalmat, hanem ők állítottak maguk mellé egy olyan vezetőt, aki tudja képviselni azt a hangot, amelyet közel fél éve hallatnak – mondta Poór Csaba, aki a CME Hungary Zrt. marketing- és kommunikációs cég alapítója. – Nagyon sok helyen, ahol jártam, problémák vetődtek fel a szövetség működésével kapcsolatban.”Az új elnök hozzátette: hatalmas segítség, hogy a kormány kiemelt sportágként kezeli a röplabdát, amely így hamarosan komoly anyagi forrásokhoz juthat.
„Hosszú és szisztematikus építkezésnek tesszük meg az első lépéseit. Az, hogy ennyien megjelentek a közgyűlésen, üzenet a kormányzatnak, hogy a magyar röplabdás társadalom újra szeretné építeni önmagát" – mondta Poór Csaba. Hozzátette, ha ezt az 500 millió forintot jól használják fel, számíthatnak a kormányzat további támogatására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!