Sport

2013.05.13. 20:05

Gyenesei Leila aranyérmes lett váltóban a Világkupán

Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Marosi Ádám alkotta páros a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-verseny hétfői vegyes váltójában.

SH-összeállítás

Az egyéni negyedik helyezése mellé aranyérmet is elkönyvelhetett a budapesti öttusa Világkupa-fordulón Gyenesei Leila, az építők AC Kaposvár sportolója, aki Marosi Ádámmal duóban lett első. A magyar kettős – amely a Vk-sorozat első állomásán, az egyesült államokbeli Palm Spingsben is első lett – jó vívással kezdte a napot, 20 győzelme mellé 12 vereséget szedett össze egyenlő megoszlásban (10/6-10/6), ezzel a 140 ponttal többet szerző lett páros mögött a második helyen állt.

A 2x100 méteres úszásban a harmadik legjobb időt érte el a hazai duó, ezzel összetettben maradt a második helyen úgy, hogy lényegesen közelebb került a lettekhez, s maga mögött tartotta az ugyancsak remeklő ukránokat. Utóbbiak a vívásban voltak harmadikak és az úszásban másodikak, így a magyarokat szorosan követték a lovaglás előtt. A folytatásban Gyenesei Leila „otthagyott” bő száz pontot a lovaspályán egy kitörés és egy verés miatt, de Marosi hibátlanul lovagolt, az 1088 pontos teljesítmény pedig a negyedik legjobb volt a 17 párost felvonultató mezőnyben. Mivel a lettek jóval többet hibáztak a lovaglás során, a magyarok az élre kerültek, s a lövészetekkel megszakított futást tetemes, 36 másodperces előnnyel kezdték meg a második helyre felzárkózó lengyelekkel szemben. Gyenesei Leila itt kiválóan lőtt, így ennek megfelelően különösebb izgalmak nem maradtak a végére, legalábbis a győzelem kiharcolását illetően.



A vegyesváltó eredménye: 1. Magyarország (Gyenesei Leila, Marosi Ádám) 5724 pont (vívás: 20 győzelem/12 vereség/944 pont, úszás: 1:54.31 perc/1432 pont, lovaglás: 1088 pont, lövészet-futás: 12:15.56 perc/2260 pont), 2. Ukrajna (Viktorija Teresuk, Ruszlan Nakonecsnij) 5644, 3. Lengyelország (Katarzyna Wojcik, Szymon Staskiewicz) 5640.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!