Sport

2013.07.09. 13:07

„Csodát” várnak Vlagyimir Golovintól Siófokon

A Siófok KC-Galerius Fürdő élvonalbeli nőikézilabda-csapata megkezdte a felkészülést a következő szezonra. A cél a legutóbbi, tízedik helyezésen javítani, ám ennél azért jóval nagyobb a várakozás a megerősített csapattal, illetve az új trénerrel Vlagyimir Golovinnal szemben...

Keszthelyi Zoltán

A balatoniak új trénere, a Kiss Szilárdot váltó Vlagyimir Golovin előző állomáshelyén magasra rakta azt a bizonyos mércét, hisz az újonc Kiskunhalast nagy meglepetésre az alapszakasz hatodik helyére vezette, sőt – a klub rossz anyagi helyzete ellenére – a rájátszás végére is megőrizte ezt a pozíciót. Kimondatlanul is valami hasonló „csodát” várnak tőle a Balaton partján is...
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csodát várnak Vlagyimir Golovintól
[/caption]
– Nem lesz egyszerű dolgunk – mondta az első edzést követően Vlagyimir Golovin. – Szeptemberben hat meccs vár ránk, már akkor a toppon kell lennünk. Igaz, a sorsolást még nem ismerjük, ám ha mondjuk a Győrrel, vagy a Fradival kezdenénk, kitolhatnánk a felkészülésünket. Szerencsére azért sokan játszottak már együtt Siófokon, vagy a Fradiban, illetve a junior válogatottban, vagyis a páros kapcsolatok megvannak, csak össze kell gyúrni a társaságot, illetve a védekezést összerakni, mert, ahogy figyeltem a társaságot a legutóbbi szezonban, ezzel bizony voltak problémák.Az első edzésen a klub mind a tizennyolc játékosa részt vett a Beszédes iskolában, vagyis egyetlen hiányzó sem akadt. Siófokon, némi túlzással már nagyon régen lehetett látni ennyi játékost egy tréningen, talán tavaly nyáron utoljára... Egyelőre a magas létszám ellenére sem lesz keretszűkítés.
– Tizenöt mezőnyjátékos és három kapus alkotja a csapatot, igaz ennyit a bajnoki meccsekre nem lehet nevezni, így lesz mindig két kimaradó – tette hozzá Vlagyimir Golovin.
A szakvezetőt arról is kérdeztük, milyen eredményt kell(ene) elérniük a bajnokságban, ám helyezésről nem akart beszélni. – A legutóbbin javítani – mondta a célról Vlagyimir Golovin, aki az első edzés előtt közölte a játékosokkal: utálni fogják, annyit edzenek. – Nem akarom görcsösé tenni a lányokat, nagy terhet rakni a vállukra.

A tréner az első edzésen már rögtön fel is mérte, milyen állapotban vannak a tanítványai, akik mindegyikének küldött egy kéthetes felkészülési programot. A tréning végén a felmérés eredményéről annyit árult el: nem rossz...

Fradi, Veszprém, Rosztov

A Fradival való együttműködés a felkészülésben is kézzel fogható, ugyanis a Siófok KC-Gelerius Fürdő első edzőmeccsét a zöld-fehérekkel játssza a fővárosban (júl. 23), majd a Balaton partján is találkoznak (júl. 26) a felek. Ezeket egy Veszprém elleni páros találkozó követi, előbb idegenben (aug. 2), majd Siófokon (aug.7). Az orosz Rosztovval is megmérkőznek Bogdanovicék hazai pályán (aug.14), majd ott lesznek a Fradi-kupán is (aug. 17-18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!