Sport

2013.09.08. 06:52

Nem kegyelmezett az Érd a 12 perces gólcsendért

Egy félidőnyi küzdés után a második játékrészben bedarálta a Siófok KC-Galerius Fürdőt a hazai szezonnyitón az érdi klub, pedig a második félidő elején még csak két gól volt a két klub közt…

Keszthelyi Zoltán

Németh és Szabadfi nélkül fogadták a balatoniak első hazai bajnoki meccsükön a legutóbbi szezon bronzérmesét, mely ráadásul a nyáron két válogatottal Klivinyivel és Triscsukkal csak tovább erősödött. Egyértelműen a vendégek voltak az esélyesek, akik ennek megfelelőn rögtön három góllal lehúztak (4-1), ám hét perc után visszakapaszkodtak a somogyiak Deáki és Léránt találataival (4-3). A folytatás azonban már kevésbé volt ennyire sikeres, ugyanis tizenkét percen keresztül képtelek voltak betalálni a házigazdák, akiknél Bogdanovic törte meg a csendet (9-4).

Ezt követően sem javult a támadójáték, hisz újabb hat perc következett hazai találat nélkül, aminek Drávai vetett véget (10-5). Mindezek ellenére mivel Pastrovics egyre jobban dolgozott a kapuban és a küzdőszelemmel sem volt még ekkor gond így is „csak” öt volt a két klub közt, ami a félidőre ráadásul négyre  (8-12) olvadt, úgy, hogy az első játékrész ötödét emberhátrányban játszották.A fordulás után volt három is Bogdanovicsnak és Lérántnak – illetve a kapuban ekkor még remeklő Pastrovicsnak - köszönhetően (10-13), sőt Szalainak ziccere volt a kettőhöz, amit elhibázott, majd innentől elindult a balatoni lejtmenet… Tizenkét percig nem találtak be Bogdanovicék, akiknek a végére szinte teljesen szétesett a játékuk. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a végjátékban a vendégek megkegyelmeztek, ugyanis az utolsó másfél percben Erdősi kétszer, Léránt és Szamoránsky pedig egyszer-egyszer betalált, így legalább a tizenhét dobott gól összejött.
 
 Siófok KC-Galerius Fürdő – ETV- Érdi VSE 17 - 25 (8-12)
Siófok, Beszédes iskola, 400 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

SKC: Pastrovics – Lukács V., Szamoránsky 2, Léránt 4, Deáki 1, Bogdanovic 2, Erdősi 2. Csere: Futaki (kapus), Dajka 2, Drávai 3, Szalai 1, Varga N. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

Érd: Oguntoye – Koren 3, Kovács A. 3, Wolf 2(1), Vukcevic 1, Triscsuk 4, Balogh B 2. Csere: Janurik (kapus), Szekeres 1, Kisfaludy 4, Klivinyi 3, Schatzl 2, Oláh N. Vezetőedző: Szabó Edina.

Hétméteres: 0, illetve 2/1 (2/1)
Kiállítás: 2, illetve 10(6) perc.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!