Sport

2013.11.24. 12:50

Kézilabda NB I, nők: Egy Erdősivel jobb volt a Siófok

Szoros első félidő után Erdősi Ildikó tizenkét találatával tizenegy gólos sikert aratott a Siófok KC-Galerius Fürdő az újonc, a bajnokságban még pontot sem szerző egri fiatalok ellen egy gyenge színvonalú mérkőzésen.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC-Galerius Fürdő–Eszterházy KFSC-Global Safe
31–20 (13–10)
Kisebb ünnepséggel indult a találkozó, mely előtt Bogdanovic Annamária vehette át az elmúlt szezon gólkirálynőjének járó serleget. A kiváló játékos az alapszakaszt akkor 156 találattal zárta, amihez a rájátszás további hat meccsén hozzátett még ötvenet. Érdekesség, hogy tizenegy forduló után nyolcvanhat találatnál járt, míg most ötvenötnél, ami azért markáns különbség még akkor is, ha Golovin edzőnél kevesebb percet tölt a pályán a magyar mezőny legeredményesebb játékosa meccsenként, mint elődjénél, Kiss Szilárdnál.

Az egriek ellen húsz percet kellett várni, hogy a rengeteg hibával játszó, sérülés miatt Dajkát és Pastrovicsot nélkülöző balatoniak kettővel elhúzzanak, ám a félidőben is meglepetésre csak hárommal mentek Erdősi utolsó pillanatokban szerzett találatának köszönhetően egy finoman szólva is szerény képességű ellenféllel szemben. A vendégek viszont nagyon elégedettek lehettek, hisz egy félidő alatt tizenhárom gólt eddig mindössze az MTK, illetve DVSC elleni hazai meccsen kaptak, ennél ugyanis rendszerint sokkal jobban megszórják őket...

A szünet és Pados gólja után aztán tíz perc alatt kivégezték ellenfelüket a hazaiak, akik 9-1-re nyerték ezt az időszakot Erdősi öt villanásával és Futaki remek védéseivel. A tizenegy gólos különbséget a lefújásig meg is őrizték a házigazdák, akik közül – Lukácsot kivéve – minden játékosát pályára küldte Golovin edző, bár nyolc perccel a vége előtt még bejöttek hatra a vendégek, ám közelebb már nem jutottak.Siófok, Beszédes iskola, 300 néző. Vezette: Dr. Kozák, Wenzel.
Siófok KC: Futaki – Varga N., Drávai 2, Szamoránsky, Léránt 5, Bogdanovic 4, Erdősi 12. Csere: Nagy É. (kapus), Schneider 3, Szalai B. 3, Polics 1, Szabadfi 1, Deáki, Németh Cs., Termány. Edző: Golovin Vlagyimir.
Eszterházy KFSC-Global Safe: Fekete – Hárs 1, Gyimesi 1, Pados 5, Trbovics 2, Bárány 4 (2), Héjjas 4. Csere: Fehér V. 2, Molnár N. 1, Bárkai, Todorovics. Edző: Herczeg Béla.
Kiállítások: 2 perc illetve 2 perc.
Hétméteresek: – illetve 3/2.

Ezek is érdekelhetik