Sport

2014.02.16. 07:50

Megharcolt a sikerért a Siófok a DVSC ellen

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság tizenkilencedik fordulójában a hazai pályán játszó Siófok KC két góllal győzte le a Debrecen együttesét.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC-Galerius Fürdő–DVSC-TVP 28–26 (14–13)
Nem indult jól a meccs hazai szempontból, hiszen hat perc után hárommal mentek a vendégek, így már a találkozó lején időt kellett kérnie Golovin edzőnek. A szusszanásnyi szünet jót tett tanítványainak, akik kilenc perc alatt megfordították az eredményt az Orbán, Léránt, Erdősi trió révén. A folytatásban fej fej mellett ment a két együttes, ám a szünet előtt fél perccel Orbán góljával sikerült kettővel meglépni, ám Pastrovics rossz indítása után Szilágyi gólt szerzett, ráadásul a frissen beállt Szabadfit még ki is állították a játékvezetők.

Kihasználva az emberelőnyt a fordulás után eggyel meglépett a DVSC, mely ekkor vezetett utoljára a mérkőzésen... Lukács, majd Orbán hetesével visszavették a vezetést a somogyiak. Kudor ekkor még egyenlített, a folytatásban végig siófoki előnyt mutatott az eredményjelző. Tíz perccel a vége előtt is három volt az előny, mely hét perccel a vége előtt egyre olvadt, ám ennél közelebb egy alkalommal sem jutottak ellenfelükhöz a vendégek a hajrában.

Nem volt szép mérkőzés a nagy tét miatt, hiszen a találkozó előtt Orbánék még nem jelentethették ki, hogy biztosan a nyolcban végeznek, míg debreceni oldalon is kellett volna még egy győzelem ennek eléréséhez. A pályán ennek megfelelőn ideges volt a légkőr, végig nagy harc dúlt, melyből teljesen megérdemelten a siófokiak jöttek ki győztesen.Siófok, Beszédes iskola, 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Siófok KC-Galerius Fürdő: Futaki – Lukács 3, Léránt 3, Szamoránsky, Szalai 2, Orbán 12(4), Erdősi 4. Csere: Pastrovics (kapus), Németh Cs., Schneider, Dajka 3, Szabadfi 1. Edző: Golovin Vlagyimir.
DVSC-TVP: Lajtos – Slakta 2, Sopronyi 8(2), Ábrahám 2, Kudor 4, Barna 5, Szilágyi 3. Csere: Makai (kapus), Valovics, Karalyos, Karnik, Siska, Simsikova 1, Varsányi 1. Edző: Varga József.
Kiállítások: 10(2), illetve 10(4) perc.
Hétméteresek: 4/4(2/2), illetve 3/2(1/1).

Ezek is érdekelhetik