Sport

2014.02.02. 14:15

Pontot vesztett a Csurgó Gyöngyösön

A 26–26-os döntetlennel a forduló negatív szenzációját szolgáltatta férfikézilabda NB I-ben a Csurgói KK, mely a Gyöngyös otthonában lépett pályára.

Sonline

B. BRAUN Gyöngyös–Csurgói KK 26–26 (11–13)
Nem kezdte jól a tavaszi szereplését a Csurgói KK miután csak döntetlenre futotta erejéből a gyöngyösi mérkőzésen. Ugyan három játékosát kénytelen volt nélkülözni Imre Vilmos, de ennek ellenére is egyértelműen a somogyi csapat volt az esélyes a találkozón. Ráadásul Szőllősiék tökéletesen is kezdték a találkozót, előbb 5–1, re majd 7–2-re is vezettek. Aztán kezdett megtörni a lendület rengeteg technikai hiba következett a támadásoknál, így a hazaiak folyamatosan zárkóztak a Csurgóra. A félidő végére két gólra jött fel a hazai csapat, így nyílt küzdelemre volt kilátás a folytatásra.

A második félidőben tovább folytatódott a csurgói vesszőfutás, aminek eredményeképpen előbb kiegyenlített a gyöngyös, majd a vezetést is átvette. Már már elúszni látszott a találkozó, amikor is kétgólos hátránynál, újra megrázta magát a csurgó és Lele vezetésével megfordították az eredményt. Az utolsó két percre kétgólos előnnyel mentek Oláhék, de az utolsó másodpercben a volt csurgói Frey Tamás pontot mentett a hazai gyöngyösi csapatnak. Ez számukra mindenképpen pozitív bravúr, viszont somogyi szempontból negatív szenzációnak tekinthető.Gyöngyös, 800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh V.
B. BRAUN Gyöngyös: Hudák – Bakos 3, Szalafai 2, Sándor Á. 1, Varsandán M. 2, Hajdu 8, Iváncsik Á. 3 (1). Csere: Tamási (kapus), Frey 2 (1), Koller, Debreczeni 4, Mekaru 1. Vezetőedző: Gulyás István.
Csurgói KK: Wyszomirski – Országh 1, Szavics 1, Puhovszkij 3, Szöllősi 3, Lele 8 (3), Nagy M. 6. Csere: Pallag (kapus), Grebenár 1, Borsos, Gazdag 3, Pordán. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.
Jók: Hudák, Szalafai, Hajdu, Koller, Debreczeni, Szöllősi, Lele, Nagy M.

Gulyás István: – Büszke vagyok a csapatra, hogy a gyengébb kezdés után sikerült felállnunk, s méltó ellenfelei voltunk a Csurgónak. A végjátékban kis szerencsével akár a két pontot is megszerezhettük volna.
Imre Vilmos: – A második félidőben rengeteg emberhátrányos helyzetet kihasználva fölénk kerekedtek a gyöngyösiek, a végjátékban egy pici hiányzott csak a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik