Sport

2014.03.30. 20:00

A Kecskemét nyerte az aranycsatát

Parádésan kezdte az NB I-es férfiröplabda bajnoki döntő harmadik felvonását a Fino Kaposvár, ám az újabb öt szettes ütközet végén a vendég kecskemétiek örülhettek nemcsak újabb győzelmüknek, hanem a bajnoki címnek is.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Gorter-Kecskeméti RC
2–3 (15, 17, –18, –23, –11)
Amolyan most vagy soha alapon kezdett a Fino, s ekkor még minden össze is jött. Még a nyitójátszma felénél sem jártunk, amikor a vendég kecskeméti szurkolók – nem kevesen voltak – már ébresztőt kiabáltak. A hajrában a sérülten is játszó csapatkapitány, Geiger András mosolyogva indult a nyitóhely felé: ebből a mozzanatból is tudtuk, hogy az első felvonás megvan.

A folytatásban sokat hibáztak a kecskemétiek, a korábban Kaposváron is megfordult Csoma Krisztián remek megmozdulásinak köszönhetően azonban egy darabig náluk volt az előny. Aztán a csarnokban tartózkodó összes létező labdaszedő gyerkőcnek adott munkát, amikor egy hanyag mozdulattal belerúgott az egyik ásványvizes palackba. Vajda Tamás pályára küldése telitalálatnak bizonyult; a fiatal center egymás után nyitott, csapata pedig egyre jobban ellépett ellenfelétől, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, még szerencséjük is volt.

A folytatás piros lappal – és így kaposvári ponttal – indult: Mocsnik Lajos sípmester büntette a kecskemétiek reklamáló szerb mesterét, Szasa Nedejlkovicsot. A korábbi találkozókhoz hasonlóan érdekes módon ez is a vétlen kaposváriakat zavarta meg jobban.

– Szakadjanak a dobok, zsibbadjanak a tenyerek! – üvöltötte a mikrofonba a tűzben égő szpíker, ám a nagyon belelendült kecskeméti alakulatot ekkor már sajnos nem lehetett feltartóztatni.
A negyedik szett koreográfiája a következőképpen alakult: elment a Hírös város csapata, a kaposvári egylet pedig többször is egyenlített. A kalapács Pádár Krisztiánnal – aki csak ebben a felvonásban kerek 10 pontot szerzett csapatának – képtelenség volt tartani.

A négy nappal korábbi kecskeméti aranymeccshez hasonlóan mintegy kétórányi játék és tömény izgalom után következhetett a mindent eldöntő ötödik, rövidített játékrész. A vendégek kezdtek jobban, ám egy pontos kaposvári vezetésnél cserélt térfelet a két küzdő fél. Közben Szasa Nedeljkovics – az előző két szetthez hasonlóan – harmadszor is kiharcolta magának a piros színű kártyát, ám ezúttal el is kellett hagynia a kispadot. A folytatásban aztán pontosan az történt, ami pár napja a Hírös városban: a Pádár Krisztián vezényelte kecskemétiek elléptek kaposvári ellenfelüktől.
Amilyen jól kezdődött, olyan rosszul végződött a bajnoki döntő harmadik, egyben utolsó felvonása. A lelátóról úgy tűnt, mintha az első két játszmát roppant magabiztosan behúzó Fino Kaposvár felőrölte volna a saját erejét. Na meg volt a kecskeméti csapatban egy Pádár Krisztián nevű játékos, aki (ismét) ellenállhatatlan volt.

A Magyar Kupához hasonlóan így a bajnoki döntőt is a Gorter-Kecskeméti RC nyerte, mégpedig úgy, hogy egyetlen aranymeccset sem engedett át a Fino-Kaposvár társulatának.Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. V.: Mocsnik, ifjabb Szabó P.
Fino Kaposvár: Magyar B. (6), Dávid Cs. (12), Juhász P. (10), Németh F. (24), Geiger (6), Bokor G. (6). Csere: Dömötör L. (liberó), Deák M. (liberó), Vajda T. (–), Bozóki (–). Vezetőedző: Demeter György.
Gorter-Kecskeméti RC: Török R. (–), Farkas P. (10), Csoma (14), Pádár (29), Nacsa (12), Szabó A. (7). Csere: Fazekas Zs. (liberó), Dorcsák (–), Árva (–), Tóth A. (–). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!