Sport

2014.09.06. 20:16

Az Újváros után az Érdet is legyőzte a Siófok KC

Alaposan bekezdett a Siófok KC-Galerius Fürdő élvonalbeli nőikézilabda-csapata a pontvadászatban, hiszen az Újváros után az Érdet is legyőzte hazai pályán. Orbánék a harmincnyolcadik perctől végig vezetve nyerték a rangadót.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC-Galerius Fürdő–Érd 24–23 (14–12)
Kiválóan védekeztünk, gyors indítás és lerohanásgólokat szereztünk, ami a jövőben fontos eleme lesz a játékunknak – ígérete az újvárosi győzelem után Golovin Vlagyimir a siófokiak edzője. A védekezés az Érd ellen is rendben volt, igaz a lerohanásokból ezúttal kevesebbet láthattak a siófoki szurkolók, ám hazai siker így sem forgott veszélyben. A védekezés minőségét mutatja, hogy az újvárosi huszonhat dobott gól után ezúttal huszonnégy szerzett gól is elég volt a siófoki sikerhez az érdiek ellen. Pastrovics tizenegy védéssel zárt, rá jellemző módon ezeket a lélektanilag fontos pillanatokban mutatta be.

Pedig a meccset a vendégek kezdték jobban, ám miután Szekerczés, Wörz és Orbán találataival fordított a Siófok, végig uralta a találkozót. Klivinyiéktől a folytatásban csak egyenlítésre futotta, utoljára a 38. percben Signate találatával sikerült ez nekik. A folytatásban azonban már csak siófoki vezetést mutatott az eredményjelző a Such, Wörz, Szekerczés triónak köszönhetően, mely mindegyik tagja két-két góllal járult hozzá ebben az időszakban a sikerhez. Nina Wörz igazi vezére volt az együttesnek, melyben Szekerczés is jól játszott, amiről ezúttal Németh András szövetségi kapitány is meggyőződhetett, aki szintén ott volt a lelátón.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kettőből kettő
[/caption]
– Jó meccs volt, ha szakmailag kell értékelnem, akkor az első félidő jobban tetszett – mondta a meccs után Németh András. – Hogy a második félidő nem sikerült, az talán annak is köszönhető, hogy nagy téttel bírt a találkozó a négy közé jutás szempontjából. Jól játszott a Siófok, ígéretes együttes, a légiósok közül Piedadénak most nem ment úgy a játék, de Wörz nagyon fontos pillanatokban lendített a csapatán. A hazaiaktól a nemzeti együttesben is számításba vett Szekerczés tetszett, hasonló aktivitással a posztján be lehet törni a legjobbak közé. Erdősi is hozta magát, aki biztos pontja a válogatott keretnek.Siófok, Beszédes iskola, 500 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Siófok KC: Pastrovics – Such 4, Szekerczés 4, Wörz 5, Piedade, Orbán 5(2), Erdősi 3. Csere: Németh Cs., Szalai B. 1, Szabadfi 1, Deáki 1. Edző: Golovin Vlagyimir.
Érd: Oguntoye – Krpez 3, Kovács A. 1, Kisfaludy, Triscsuk 4(1), Signate 4, Schatzl 1. Csere: Gridnyeva (kapus), Szekeres 2, Klivinyi 8(1), Pálos-Bognár. Edző: Borsosné Szabó Edina.
Kiállítások: 10(2), illetve 12(6) perc.
Hétméteresek: 2/2(1/1), illetve 3/2 (1/1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!