Sport

2014.10.12. 17:58

Egy pont a Siófoknak, nulla a Rákóczinak

A Kaposvári Rákóczi FC Békéscsabán kapott ki, míg az FGSZ Siófok egy pontot szerzett az újonc Csákvár ellen a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában.

Klein Péter, Keszthelyi Zoltán

Békéscsaba–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (1–0)
A találkozó elején a hazaiak domináltak, s ennek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Kertész kapott jó indítást, s húsz méterről a lőtt a felső lécre, ahonnét a labda a kapuba vágódott (1–0). A gól után többet kezdeményezett a Rákóczi. Előbb Hadaró csavarását tolta ki a léc alól Póser, az ezt követő szögletből pedig Rajczi találta el a kapufát. Nem is bírta sokáig a nyomást a hazai csapat, jött az egyenlítő gól, de les címén Szabó Zsolt játékvezető érvénytelenítette azt.
A második játékrész kevés lehetőséget tartogatott. Jobbára  a kaposváriak akarata érvényesült, de nem tudták megszerezni az egyenlítést.
Márton Gábor csapata így ezúttal sem törte meg a jeget, s továbbra is nyeretlen idegenben.

Békéscsaba, 800 néző. V.: Szabó Zs. (Király, Becséri).
Békéscsaba: Póser – Bényei (Tölgyesi, a félidőben), Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi, Berki, Viczián (Lőrinczy, 78. p.) – Kertész (Király P., 88. p.), Szilágyi. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Kaposvári Rákóczi FC: Rusák – Kiss M., Kovács O., Lakatos, Hadaró – Kovács T. (Hampuk, a félidőben), Zsdrál – Karacs, Albert (Nagy K., 79. p.), Luka – Rajczi (Király V., 60. p.). Vezetőedző: Márton Gábor.
Gólszerző: Kertész (12. p.).
Sárga lap: Borbély (29. p.), illetve Zsdrál (23. p.), Kovács T. (36. p.).



FGSZ Siófok–Aqvital FC Csákvár 2–2 (1–2)
Kétgólos hátrányból állt fel az FGSZ Siófok, a győzelem is kezükben volt, ám a hajrában Kirchner a kapufát találta el, majd Ivancsics szabadrúgása után pedig Papp Szilárd maradt le centikkel a beadásról. Az újonc Csákvár ezzel megszerezte első bajnoki pontját idegenben, a siófokiaknak viszont ez már a hatodik hazai bajnokijuk volt győzelem nélkül. A balatoniak kétség kívül jobban játszottak, mint a korábbi otthoni meccseiken, ám ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, mely szerint nincs bajnoki meccs kapott gól nélkül.

Siófok, Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Szőts.
FGSZ Siófok: Tajti – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Gubcza (Eisenberger 77. p.) – Futó, Ivancsics – Kirchner, Peszmeg, Papp M. (Horváth B. 65. p.) – Kozma (Baranyai 72. p.). Vezetőedző: Horváth Károly.
Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Hajdú S., Köntös – Kocsis G. (Domján 55. p.), Bakos – Mihály, Molnár Cs., Molnár T. (Imrik 81. p.) – Gajdos (Horváth R. 66. p.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Peszmeg 2 (39. és az 51. p.), illetve Miháy D. (15. p.), Molnár T. (26. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!