Sport

2015.01.17. 20:16

Kézilabda: gálázott a Győr a Siófok KC ellen

Tizennégy góllal, 34–20 nyert hazai pályán a Győr a Siófok KC ellen az NB I-es női kézilabda-bajnokság újabb fordulójában.

Keszthelyi Zoltán

Győri Audi ETO KC–Siófok KC-Galerius Fürdő 34–20 (1812)
Audi Aréna Győr, 2500 néző. Vezette: Heim, Kiss O.

Jiába kezdtek jól a siófokiak, három góllal elhúztak a hazaiak, de a tizenkilencedik percben Orbán találata után már ismét a balatoniaknál volt az előny. A folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól a vendégeknek, fokozatosan elhúztak a házigazdák, ám Orbánék tartották a lépést egészen Szabadfi kiállításáig. A háromgólos hátrányból (14–11) a szünetre hat lett nagyrészt ennek köszönhetően. A fordulás után is lassan csordogált a mérkőzés, maradt a két együttes közt a hat-, illetve hétgólnyi különbség, ám jöttek az újabb kétperces kiállítások, melyeket megint remekül használtak ki a zöldek, akik nagyrészt ennek köszönhetik fölényes sikerüket a találkozón, melynek hajrájában a kevesebbet játszóknak is lehetőséget adott Golovin edző. Ez utóbbinak is köszönhető, hogy az utolsó közel tíz percben csak egy Deáki gólra futotta együttesétől, mely igaz, ebből a tízből négyet emberhátrányban játszott.

Az első félidőben Orbán négyszer találta be a győrieknek, míg a fordulás után Deáki volt a legeredményesebb három góllal. A győrieknél a Müller, Löke páros megállíthatatlan volt, ahogy Sen is belejött a végére. Utóbbi csapata legjobb góllövője volt a második harminc percben négy találattal. Ebben a játékrészben a győriektől tízen is bevették a második félidőre Pastrovicsot váltó Kumpel kapuját, aki – ahogy legutóbb a Fradi ellen is – hetest is hárított.



Győri Audi ETO KC: Grubisic – Bognár-Bódi 2, Müller 5, Kovacsics 6(2), Milanovic-Litre 2, Sen 6, Korsós 2. Csere: Herr (kapus), Löke 5, Hornyák Á. 1, Agiular 1, Planéta 1, Szepesi 3, Morena. Edző: Ambros Martin.
Siófok KC-Galerius Fürdő: Pastrovics – Such 3, Piedade 2, Németh Cs., Wörz 3, Orbán 5(1), Erdősi 2. Csere: Kumpel (kapus), Szekerczés 2, Szalai, Szabadfi, Deáki 3, Buzsáki, Fauszt, Schneider. Edző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 2(2), illetve 8(2) perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!