Sport

2015.02.06. 15:17

Kézilabda KEK: Siófok–Hypo - profik a félprofik ellen

Két szezont húzott le a siófoki kézilabdacsapatban Léránt Vivien mielőtt a Hypohoz igazolt, mellyel most KEK mérkőzésen lép pályára a Beszédesben szombaton, 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

–Az élet nagy rendező, nyári távozása után máris visszatérhet Siófokra...
– Pedig bíztam benne, hogy elkerüljük a Siófokot – mondta Léránt Vivien. – Ezt azért mondom, mert a magyar klubjaim közül itt szerettem a legjobban játszani. Furcsa lesz ellenfélként visszajönni. A jelenlegi kertben még mindig vannak kilencen, akikkel kiharcoltuk a KEK szereplést tavaly áprilisban Dabason.

– A Bajnokok Ligájában otthon veszélyesek voltak, viszont idegenben pont nélkül maradtak. Milyen esélyekkel várják ezt a párharcot?
– A Bajnokok Ligájában, nem tudtunk folyamatosan magas szinten játszani. Siófokra azzal a céllal érkezünk, hogy próbáljuk megszorítani volt csapatomat. Azt tudni kell, hogy a Siófokkal ellentétben a Hypo félprofi klub. Míg volt csapattársaim 8-9 edzést csinálnak egy héten, addig mi legfeljebb a felét. Acimovicon, illetve a két brazil játékosunkon kívül mindenki dolgozik, ahogy én is, vagy egyetemre jár. Ráadásul, míg a siófokiak a világ egyik legjobb bajnokságában edződnek, ez rólunk nem mondható el. Négy bajnokival és két edzőmeccsel készültünk a Siófok ellen, de bevallom „komoly” meccsünk utoljára a BL-ben volt. Ez hatalmas hátrány ránk nézve. Ha őszinte akarok lenni az esélyek 60-40 a Siófok javára.



– A saját teljesítményével mennyire elégedett?
– A Bajnokok Ligájában négy találkozón tizennégy gólig jutottam, amivel abszolút nem vagyok megelégedve. Bíztam benne, hogy húzóember leszek, ezért kijelenthetem: sokkal többet vártam magamtól. Hogy így sikerült abban szerepe van annak is, hogy más edzésszámmal dolgozunk, mint Siófokon.

– A honlapjukon a világ legeredményesebb női klubja felírat olvasható, ám úgy tűnik, ez már inkább csak a múlt.
– Igen. Most egy fiatal csapatunk van, nincsenek sztárjaink, mint régen, igaz a kapus Sanko, illetve Acimovic személyében azért még mindig van két BL-győztes játékosunk.

Alapemberét vesztette a Siófok

Léránt Vivien meghatározó tagja volt a Siófoknak a legutóbbi szezonban 26 bajnokin szerzett 122 találatával, melyből 95 akcióból született. A Magyar Kupa bronzéremből 5 találkozón 23 góllal vette ki részét. Talán nem túlzás kijelenteni: ha nem távozik, most is helye lenne Golovin Vlagyimir edző együttesében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!