Sport

2015.02.14. 20:03

Női kézilabda: kiesett a Siófok KC a KEK-ből

A Siófok 30–22-re kikapott a Hypo otthonában a női kézilabda KEK-nyolcaddöntő visszavágóján, így 50–47-es összesítéssel kiesett.

Keszthelyi Zoltán

Női kézilabda KEK
nyolcaddöntő, visszavágó
Hypo Niederösterreich–Siófok KC-Galarius Fürdő 30–22 (16–7)
BSFZ Südstadt, 600 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).

Azt nem lehet mondani, hogy a Siófok vendégjátéka lázba hozta volna a helyieket, a bécsi sajtótermékek közül a Kronen Zeitung szentelt mindössze néhány sort a KEK visszavágónak, mely előtt Kovács Ferenc, a Hypo magyar trénere azt hangsúlyozta: szenzáció lenne a továbbjutásuk, miután a Siófokot tizennyolc igazi profi alkotja, addig csapatát mindössze három! Nos, a siófokiak véghez vitték a „szenzációt” pedig a csapat szurkolói szinte hazai pályát teremtettek Orbán Annáéknak, akiknek legalább százan szurkoltak a lelátón igazai kupahangulatot, illetve hatalmas hangazavart teremtve.

A balatoniak kiesésében óriási szerepe volt az első találkozónak, ahol „csak” ötgólos előnyt szereztek „félprofi”, munka, tanulás mellett kézilabdázó osztrákok ellen, akik ezek után elhitték, hogy továbbjuthatnak. Abszolút nem számítottak ugyanis ilyen szoros eredményre, aminek rendszerese hangot is adtak. Miután Siófokon megkapták az esélyt hatalmas elánnal kezdték a meccset, amire úgy tűnt mintha nem is számítottak volna a vendégek, mintha erre nem lettek volna felkészülve.

Hét perc után már néggyel mentek a hazaiak, ami meg is adta a meccs hangulatát! Az első siófoki találatra kilenc és fél percet kellett várni, ami természetesen Orbántól jött. Az odavágón összeszedett hátrányt a 17. percben dolgozták le a házigazdák ötgólos előnybe kerülve. A félidő vége pedig egyenesen rémálom volt siófoki szempontból az utolsó öt percben háromgólos előnyből kilencet csinált a Hypo.

A fordulás után már a siófokiak is felszívták magukat, nekiálltak dolgozni a pályán, küzdöttek, hajtottak, ám a Hypo ezt a továbbjutást már nem engedte ki a kezéből! Tíz perccel a vége előtt volt egy nagy sorozata a somogyiaknak, amikor nyolcgólos hátrányból feljöttek Szalai kettő, illetve Orbán egy góljával ötre, ám ekkor Budecevic, majd Da Rocha találatai lehűtötték a kedélyeket. Szekerczés gólja után Patrovics azonban bemutatott két bravúrt, ám az általa adott lehetőséggel nem tudtak éli a társak, mert gólt Goricanec és Costa szereztek lezárva a találkozót, eldöntve a továbbjutást.



A balatoniak érthetetlen első félidőt produkáltak, emellett rengeteg gonddal kellett megküzdeniük az egész találkozón. Piedade már a nyolcadik percben megsérült és nem is jött vissza a pályára. Öröm az ürömben, hogy Szabadfi jól helyettesítette, az első félidőben gyorsan összehozott két hetest és gólt is szerzett. Piedade egy komolyabb ütést kapott, ami után a korházba került kivizsgálásra. A fordulás után pedig Erdősi dereka bánta a verekedést, ami folyt a pályán, így Szalai lett a balszélső a hajrára. Döntő volt, hogy az első siófoki gólra kilenc és fél percet kellett várni, sőt tizenhét percnek kellett eltelni, hogy Orbánon kívül más is gólt szerezzen. Az első meccsen 45%-on védő Sanko kapusból pedig ezúttal sem sikerült felkészülniük Suchéknak, aki számtalan ziccer védéssel keserítette a vendégeket.
Az első félidőben Orbán öt gólja mellett, csak Szabadfi és Wörz talált be egyszer egyszer, míg fordulás után már heten is eredményesek tudtak lenni, Such, Szalai és Szekerczés három-három alkalommal.

Hypo Niederösterreich: Sanko – Costa 2, Budecevic 2, Kaiser 3, Acimovic 6(4), Léránt 3, Dedic 1. Csere: Rotis-Nagy 2, Mauler, Goricanec 2, Da Rocha 9. Edző: Kovács Ferenc.
Siófok KC-Galarius Fürdő: Pastrovics – Such 3, Szekerczés 3, Piedade, Wörz 1, Orbán 7(2), Erdősi 1. Csere: Kumpel (kapus), Németh Cs. 1, Szabadfi 3, Szalai B. 3. Edző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítás: 6(2), illetve 6(2) perc.
Hétméteres: 4/4(1/1), illetve 5/2(4/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!