Sport

2015.03.20. 17:36

Labdarúgó NB II: bravúros pont a Vasas otthonából

Nagy bravúrt vitt véghez a Kaposvári Rákóczi FC a listavezető Vasas otthonában a Merkantil Bank Liga NB II. 20. fordulójában. A somogyiak szervezett védekezésüknek köszönhetően kapott gól nélküli döntetlen értek el a fővárosban.

Klein Péter, Keszthelyi Zoltán

Vasas FC–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Budapest, Illovsz ky Rudolf Stadion, 800 néző. V.: Takács J. (Horváth Z., Kulcsár J.).
Újabb nehéz mérkőzés várt a kaposváriakra, akik ezúttal a listavezető, tavasszal még veretlen Vasas otthonában vendégszerepeltek. A hazaiak nagy rohamokat indítottak az első negyedórában, azonban Prukner László remekül összerakta a Rákóczi védelmét, amely betömörülve jól állta a sarat, s a hazaiak átlövései sem jelentettek sok veszélyt Somodi kapujára.



A második félidőben is folyatódtak a hazai rohamok, azonban a kaposváriak is egyre bátrabban vitték végig a kontráikat, s Hermánynak kellett bemutatnia a mérkőzés legnagyobb védését Király lövése után. Szanyó Károly, a hazaiak mestere két rutinos támadóját, Kenesei Krisztiánt és Lázok Jánost is pályára küldte, de ez sem eredményezett hazai gólt, bár Grúz fejese után igencsak kapaszkodnia kellett Somodinak, hogy kitenyerelje a bal sarokba tartó labdát.
A kaposváriak szervezetten, egymást kisegítve játszották végig a találkozót, s megérdemelten szerezték meg első tavaszi pontjukat.

– Részünkről a küzdelem dominált a mérkőzésen – fogalmazott Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC szakmai igazgatója. – Sok problémával küzdünk, de ez a pont összekovácsolja a csapategységet, s remélem, hogy segít abban is, hogy elérjük a célunkat.
– Kevés dolgot láttam viszont abból, amit az öltözőben megbeszéltünk – bosszankodott Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője. – Egy antifutball ellen ennél sokkal többet kellett volna mozognia a játékosaimnak. Egyetértek a Kaposvár játékával, de a játékosaim hozzáállásával már nem.

Vasas FC: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Hangya – Gál., Vass P. (Kenesei, 56. p.) , Berecz – Vida (Nagy D., 64. p.), Ferenczi (Lázok, 69. p.), Remili. Vezetőedző: Szanyó Károly.
Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Lakatos, Petrók, Albert – Hadaró, Király V. (Hampuk, 75 . p.), Nagy K., Zsivóczky, Kiss M. – Rajczi (Faggyas, 84. p.), Balogh B. (Házi, 92. p.). Szakmai igazgató: Prukner László.

Ceglédre utazik a BFC Siófok

Négy tavaszi meccsén hét pontot gyűjtött BFC Siófok az újabb siker reményében a kieső helyen álló Cegléd otthonában lép pályára szombaton 15 órakor. Soós Imre, a siófokiak vezetőedzője korábban  – a 2008/2009-es szezonban – dolgozott Cegléden és irányításával az őszi szünet után negyedik helyen állt a csapat, ami a klub történetének legjobb eredménye.
– Kellemes érzés visszatérni, hiszen amikor átvettem a Ceglédet egy ponton múlt, hogy nem esett ki a másodosztályból, aztán elkezdtünk egy eredményes munkát – mondta Soós Imre. – A szezon legnehezebb találkozója vár ránk, kemény mérkőzésre és rengeteg párharcra számítok, ha nem tudunk gyorsan játszani. Egyértelműen győzni megyünk, mert meggyőződésem, ha most kezdődne a bajnokság, ezzel a csapattal az első hatban végeznénk. Ezt pedig Cegléden is bizonyítani akarjuk.
A siófokiak dolgát mindössze az nehezítheti, hogy a párharcokban erős Mogyorósi, illetve Horváth Attila eltiltás miatt nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!