Sport

2015.04.27. 17:22

A legenda visszatért: ifj. Tóth János második lett Miskolcon

Miskolcon folytatódott a Magyar Országos Rally Bajnokság. A derbin az első­ és másodosztály mellett a historic mezőnye is rajthoz állt. Az összesen 145 nevező között hat somogyi páros is szerepelt, méghozzá kiemelkedően.

Horváth Judit

Visszatért a legenda, és megmutatta, hogy az ellenfeleknek még mindig számolniuk kell vele. Ifj. Tóth Jánosnak amilyen balul sült el a szezonnyitó, annál sikeresebb volt a miskolci futam. A Peugeot 208 R5-ö­t vezető hétszeres bajnok és navigátora, Szőke Tamás abszolút másodikként zárták a viadalt, egy másodperccel megelőzve Kazár Miklóst.



Az eddigi versenyeken nem viselkedett jól Kovács Antal és Istovics Gergő Ford Fiesta R5­-öse, de Miskolcon már tisztességgel szolgálta versenyzőit. A duó az abszolút 15., és a 2­-es kategória 8. pozíciójában végzett. Kecskeméti Balázsnak volt egy kis ideje az Eb és osztrák bajnokik után, hogy pihenéssel készüljön a hazai szereplésre. Jól is jött neki: pilótájával, Klausz Kristóffal az 5­-ös kategória 2. helyének örülhettek, a Renault Clio R3 volánja mögött. Úgy néz ki, Gyarmati Arielnek nagyon fekszik az új Mitsubishi Lancer Evo VI­. Kocsis Györggyel az oldalán ugyanis magabiztosan nyerte meg Miskolcon a rallye 2-es abszolút értékelését.

A historic mezőnyben állt rajthoz Stepán Árpád, aki habár navigátorát, Bán Viktort az idénre is megtartotta, a kocsiját lecserélte. A váltás nála is bejött: a Subaru Legacyval az abszolút harmadik, illetve a H3 kategória második helyét szerezte meg. Nem járt azonban ilyen szerencsével Merencsics Árpád: a Suzuki Swift GTi váltója meggátolta, hogy célba érjen. Ráadásul a futamot úgy kellett feladnia, hogy a 8. gyorsasági szakasz után már vezették a H1 kategóriát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!