Sport

2015.04.18. 21:12

Pontot rabolt a Rákóczi a Békéscsabától

A harmadik helyen álló Békéscsabát fogadta a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank NB II. 24. fordulójában. A somogyi zöld-fehérek Lakatos góljának köszönhetően bravúrpontot szereztek a feljutásra is esélyes viharsarkiak ellen.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Böcskei (Kepe, Kovács II. G.).

Jobban kezdte a mérkőzést a Békéscsaba, s az első negyed óra végén a vezetést is megszerezte Borbély Bálint révén, aki szabadrúgásból tekert a bal alsóba. Olasz Dénes beállása után fokozatosan kezdte átvenni a mérkőzés irányítását a Rákóczi, s egyre több helyzetet dolgozott ki, míg végül sikerült egyenlítenie. Faggyas Milán jobboldali szabadrúgását Lakatos Gergő fejelte a hálóba. A vendégek a szerencsének is köszönhetően nem vették át újra vezetést, hiszen Szilágyi lecsúszott beadása kifelé vágódott a kapufáról. A szünet előtt Fortuna a viharsarkiakat is megmentette a góltól, ugyanis Kovács Olivér fejesét a gólvonalról sikerült kivágniuk.



A második félidő elején nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok, folyamatosan alakult ki veszélyes helyzet mindkét kapu előtt. A legnagyobb lehetőség Prasler előtt adódott, de közeli lövését bravúrral védte Bozsó.
A döntetlennel egyik csapat sorozata sem szakad meg. A Békéscsaba marad veretlen, míg a Rákóczi tavasszal nyeretlen.

Kaposvári Rákóczi FC: Bozsó – Lakatos G., Petrók, Vermes (Olasz, 28. p.) – Luka (Fejős, 59. p.), Albert, Nagy K., Kovács O., Hadaró (Balogh B., a szünetben) – Faggyas, Rajczi. Szakmai igazgató: Prukner László.
Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Koszó, Fehér, Balog Zs., Bényei – Borbély – Király P. (Balogh M., 73. p.), Bagi (Prasler, 64. p.), Spitzmüller, Birtalan – Szilágyi (Vólent, 79. p.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Gólszerzők: Lakatos G. (36. p.), illetve Borbély (15. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!