Sport

2015.06.26. 16:25

Megyei foci: díjeső a legjobbaknak

A hagyományokat követve Kaposváron a Fino-Food Kft. Gasztrotékájában tartotta szezonzáró díjátadó gáláját az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága. Most pénteken az urakat ünnepeltük; egy hét múlva aztán ugyanitt következnek a szebbik nem és az öregfiúk jeles képviselői.

Fenyő Gábor

Az idén Somogyban az igazolt labdarúgók száma meghaladta a nyolcezret, amelynek több mint a fele – közel négy és félezren – az utánpótlást képviseli. Belőlük lesznek majd idővel a nagycsapatok játékosai, vagyis van jövője a somogyi focinak – mondta köszöntőjében Csendes Balázs, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának az igazgatója.



A hagyományos idényzáró gálán egy különdíj átadására is sor került. A Balatonlelle „portása”, Posza Zsolt 28 bajnoki mérkőzésen vigyázott csapata kapujára, s csupán hat alkalommal tudták bevenni. Ezzel a parádés teljesítményével magasan a többi megye egyes bajnokságban érdekelt hálóőr fölé nőtt.
Az ünnepségen ezúttal nemcsak a dobogós és legsportszerűbb csapatokat, a különböző bajnokságok mesterlövészeit, hanem a Somogy Sportjával karöltve útjára indított szurkolói szépségverseny legjobbjait is díjazták.

Az abszolút bajnokcsapatok

Felnőttek – I. osztály: Balatonlelle. II. osztály: Balatonszentgyörgy (Észak). III. osztály: Andocs (Észak). IV. osztály: Balatonendréd (Észak).
Ifjúságiak – I. osztály: Nagybajom. II. osztály: Mezőcsokonya (Dél). III. osztály: Bálványos (Észak). U18-as bajnokság: Toponár. U15-ös bajnokság: Nagyberki.

A sportszerűségi verseny dobogósai

Megyei I. osztály: 1. Balatonlelle, 2. Babócsa, 3. Tab. Ifjúságiak: 1. Balatoni Vasas, 2. Babócsa, 3. Kiskorpád.
Megyei II. osztály/Észak: 1. Zamárdi, 2. Öreglak, 3. Balatonberény. Ifjúságiak: 1. Somogyvár, 2. Balatonszentgyörgy, 3. Zamárdi.
Megyei II. osztály/Dél: 1. Gyékényes, 2. Barcs, 3. Toponár. Ifjúságiak: 1. Mezőcsokonya, 2. Toponár, 3. Böhönye.
Megyei III. osztály/Észak: 1. Bodrog, 2. Andocs, 3. Somogyszil. Ifjúságiak: 1. Bálványos, 2. Somogybabod, 3. Törökkoppány.
Megyei III. osztály/Dél: 1. Kaposszerdahely, 2. Háromfa, 3. Somogyudvarhely. Ifjúságiak: 1. Kutas, 2. Kaposszerdahely, 3. Csokonyavionta.
Megyei IV. osztály: 1. Balatonendréd.

A gólkirályok

Megyei I. osztály: Galgóczi Károly (Balatonlelle) 27 gól. Ifjúságiak: Fésűs Ádám (Kiskorpád) 57 gól.
Megyei II. osztály/Észak: Fazekas András (Somogyvár) 45 gól. Ifjúságiak: Keresztes Ádám (Kéthely) 47 gól.
Megyei II. osztály/Dél: Kuti Krisztián (Zákány, majd Somogysárd) 36 gól. Ifjúságiak: Gayer János Endre (Kadarkút) 42 gól.
Megyei III. osztály/Észak: Horváth Krisztián (Andocs) 30 gól. Ifjúságiak: holtversenyben Horváth Róbert (Bálványos) és Orsós Bálint (Törökkoppány) 42–42 gól.
Megyei III. osztály/Dél: Simon Gábor (Háromfa) 44 gól. Ifjúságiak: Scheich Richárd (Kaposszerdahely) 59 gól.
Megyei IV. osztály/Észak: Petronovics Péter (Gamás) 39 gól.
Megyei IV. osztály/Dél: Pozsonyi László (Tapsony) 39 gól.
U18-as bajnokság – Észak: Pamuki Márk (Balatonszárszó/Balatonboglár) 18 gól. Közép: Szikszai Richárd (Toponár) 34 gól. Dél: Ignác Péter (Nagybajom) 29 gól.
U15-ös (összevont) bajnokság: Sütő Márk (Nagyberki) 59 gól.

A díjakat Egyed Linda, a házigazda Fino-Food Kft. ügyvezető igazgatója, Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a megyei szövetség társadalmi elnökségének tagja, Kis-Dörnyei László, Marcali alpolgármestere, a megyei szövetség társadalmi elnökségének tagja, Csendes Balázs, az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának az igazgatója, továbbá Szilvási József, a Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke adta át.

Észak Dél ellen

Örök vitára ad mindig okot, hogy az adott osztályban az Északi avagy a Déli csoport az erősebb. Ennek megvitatása nem a mi feladatunk, ám tény: a felnőtteknél Északról került ki a második, a harmadik és a negyedik vonal abszolút bajnoka.

Labdába rúgni

A pénteki díjátadó gála volt az szó szerint, ahol labdába lehetett (volna) rúgni. A négy garnitúra komplett szerelés, jelölőtrikók, kompresszorok,  kapuhálók és megannyi serleg mellett – már ha a krónikás jól számolta – 176 labda is gazdára talált.

Szépségek

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága és a Somogy Sportja által közösen meghirdetett szurkolói szépségverseny győztese a marcali Sutyor Noémi lett. Az ezüstöt a kaposmérői Uzsoki Rebeka, a bronzot pedig a segesdi Vég Dorina érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!