Sport

2015.11.25. 14:27

Röplabda Magyar Kupa: két meccs, két Fino-diadal

Két mérkőzés megvívását követően biztosította be a helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese között a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A címvédő kaposváriak a Dunaferr gárdájával küzdöttek, és az oda-, majd a visszavágót is 3–0-ra nyerték a városi sportcsarnokban.

Sonline

Ritka az ilyesmi: 17 órakor az első mérkőzést, 19 órától pedig már a visszavágót játszották a férfiröplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A fiatal dunaújvárosiak szerény reményekkel érkeztek Somogyba, de bíztak benne, hogy két jó meccset játszanak majd a bajnokkal. Tomanóczy Tibor tanítványai az első szettben 19 pontig jutottak, a másodikban viszont már csak 8 pontot gyűjtöttek. A harmadik játszma első harmada szorosan alakult, aztán állva hagyta ellenfelét a Fino, és pontosan 60 perc játék után biztosította be sikerét. A kaposvári alakulatból a kapitány, Bagics Balázs betegsége miatt hiányzott, a pontkirály, Németh Ferenc ezúttal 19 pontig jutott.A szusszanásnyi szünet után máris következett a visszavágó, és az izgalommentes első két játszma után nem várt fordulat következett a harmadik szettben. A vendégek már az elején jelezték, hogy nem sietnek haza, és az első technikai szünetben 8–6-ra vezettek. A hajrában a kaposváriak jártak előrébb a pontgyűjtésben, mégis a ráadásra maradt a döntés. Felváltva estek a pontok, és a Fino végül 34–32 arányban bizonyult jobbnak. Bozóki Bence 20 ponttal járult hozzá a győzelemhez. Az utolsó játszma 32, a mérkőzés pedig 75 percig tartott.
Demeter György legénysége kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, és legközelebb vasárnap, Kecskeméten lép pályára magyar bajnoki rangadón.

Férfi Magyar Kupa, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár–Dunaferr SE 3
0 (19, 8, 17)
Kaposvár, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Mezei.
Fino Kaposvár: Rása 6, Magyar 4, Bozóki 11, Nagy J. 7, Németh F. 19, Dávid Z. 5. Csere: Deák (libero), Bögöly 1, Vajda 1. Vezetőedző: Demeter György.
Dunaferr SE: Guzmics, Kun 8, Stefanovics 4, Kalmár 7, Gebhardt N.5, Moró. Csere: Gebhardt Á. (libero), Bohnicsek 1, Kiss M. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Férfi Magyar Kupa, 2. mérkőzés:
Fino Kaposvár–Dunaferr SE 3:0 (16, 18, 32)

Kaposvár, 100 néző. V.: Pőcze, Éva T.
Fino Kaposvár: Dávid Z. 15, Rása 9, Magyar 1, Bozóki 20, Nagy J. 7, Németh F. 6. Csere: Deák (libero), Bögöly 4, Keen 1. Vezetőedző: Demeter György.
Dunaferr SE: Guzmics, Kun 6, Stefanovics 3, Kalmár 9, Gebhardt N. 9, Kiss M. 4. Csere: Gebhardt Á. és Hartyányi (liberok), Bohnicsek 8, Csizmadia, Moró 1, Szabó P. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!