Sport

2015.11.07. 17:02

Röplabda NB I: hétből hét a Fino mérlege

A szomszédvár Pécsi TE-PEAC ellen is hozta a kötelező győzelmet a Demeter György mester irányította Fino-Kaposvár társulata, így hét bajnoki fellépés után is őrzik a veretlenségüket úgy, hogy még játszmát sem veszítettek.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Pécsi TE-PEAC 3–0 (21, 11, 13)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 150 néző. V.: Pőcze, Vígh A.

A Fino Kaposvár karmesterének, Magyar Bálintnak a remekbe szabott ászai vezették fel a szomszédvár pécsiek elleni szombat délutáni találkozót. Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, majd a hajrában a csapatkapitány Bagics Balázs kezdte döngölni a parkettet, amivel aztán el is döntötte a nyitójátszma sorsát.
A második felvonást is a pécsi együttes kezdte jobban. Más kérdés, hogy nem sokkal később már tetemes volt a különbség – mármint a házigazda Fino javára. 24–11-nél aztán Demeter György mester pályára küldte az egyaránt saját nevelésű, 18 esztendős Bögöly Gábort és Keen Cameront is, utóbbi pedig remek nyitásával pontot is tett a játékrész végére.A harmadik, utolsó játszmában aztán Dávid Zoltánt – aki szintén nem maradt adós a pontokkal – Bozóki Bence váltotta fel, majd a liberó posztján Batári Csaba is lehetőséget kapott. Az ütőgép Németh Ferenc egyre jobban belelendült, Keen Cameron irgalmatlan takarója után pedig jött is a pécsi időkérés, ám ekkor már feltartóztathatatlan volt a kaposvári gépezet.

Ahogy azt előre borítékolni lehetett, a hetedik bajnokiját is játszmaveszteség nélkül húzta be a Fino Kaposvár társulata. A folytatás már nem tűnik ilyen egyszerűnek, lévén szerdán a Challenge Kupa keretén belül a horvát bajnok Mladost Kastela vendége lesz a Demeter-sereg, aminek a visszavágóját rá nyolc napra rendezik majd a somogyi megyeszékhelyen; szó van róla, hogy ez utóbbi tv-s meccs lesz. A kettős magyar–horvát ütközet között vasárnap még Kazincbarcikán is fellép a kaposvári együttes, a hónap végén pedig Kecskeméten szólítják majd őket pályára.

Fino Kaposvár: Magyar B. (3), Bagics (9), Nagy J. (6), Németh F. (12), Dávid Z. (10), Rása (8). Csere: Deák M. (liberó), Batári (liberó), Keen (2), Bögöly (2), Bozóki (2). Vezetőedző: Demeter György.
Pécsi TE-PEAC: Portik (2), Fodor D. (2), Kovács R. (4), Pordán (4), Horváth B. (3), Kiss N. (3). Csere: Kaszás (liberó), Demeter A. (3), Schönfeld (1), Polics (2), Nemaraja (1), Storcz (1). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!