Sport

2016.05.06. 20:07

Kettő–null az Albának - vastaps járt a vesztesnek

Óriási csatában érvényesítette a papírformát az esélyesként érkező TLI Alba Fehérvár együttese a Kaposvári KK ellen az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–TLI-ALba Fehérvár
84–87 (18–14, 20–25, 22–26, 24–22)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Papp P., Kapitány, Boros.

Hrvoje Puljko
volt a legfrissebb a két csapat játékosai közül. A kaposváriak horvát légiósa száz perccel a találkozó előtt elsőként lépett a játéktérre, hogy gyakorolja dobásait. Mi tagadás, legutóbb nem is ment neki igazán, hiszen a hármas vonalon túlról tíz próbálkozásából csak egy volt sikeres. Ezen szeretett volna javítani.

A bajnoki negyeddöntő fent említett első találkozóján a TLI-Alba Fehérvár együttese, ha nagy nehézségek árán is, de győzelmet aratott, így előnnyel várhatta a péntek esti kaposvári összecsapást. A vendégeknél a kézsérüléssel bajlódó Pearson és a térdműtét után lábadozó Supola Zoltán maradt ki, míg a somogyi oldalon a szezont már kényszerűségből befejező Spica Marko hiányzott. Az első összecsapáson a somogyiak meglepetésre nagyon jól pótolták sérült centerüket, s ugyanerre készültek ezúttal is.



– Ha csapatként, okosan és fegyelmezetten kosárlabdázunk, akkor lehet esélyünk – mondta Kmézics Zorán, a Kaposvári KK vezetőedzője. Ezzel a véleménnyel alighanem senki nem szállt vitába, a szurkolók pedig remélték, hogy – főleg a légiós játékosok – megfogadják a tréner kívánalmait.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ubilla 12 pontig jutott
[/caption]
A televíziós közvetítés ellenére is megteltek a lelátók, s a kaposvári szurkolók többsége az előzetes felhívásnak eleget téve fehér felsőben foglalt helyet, ezzel is szimbolizálva az együvé tartozást. A hangulatot fúvószeneker is fokozta a karzaton, hát még Grebenár első kosara. Jól kapta el a rajtot a hazai együttes, s a kezdeti nagy rohanásban sikerült is tartani a minimális vezetést. Lóránt triplájával fordított az Alba, amely sorra dobta csatába friss erőit. A negyed végén Jazvin 2+1-ével jutott előrébb a Kaposvár, de a folytatásban a pontatlan távoli dobások miatt nem sikerült jobban ellépni. A vendégeknél Lóránt tarthatatlan volt, neki köszönhette az Alba, hogy nem szakadt le a hazaiaktól. Elképesztően sok volt a hiba mindkét oldalon, látszott, hogy komoly téttel bír a találkozó. A somogyiaknál ekkor egyik légiós sem úgy teljesített, ahogy elvárható lenne. A 18. percben aztán Puljko végre betalált kintről, Fodor kosarával pedig ismét a kaposváriak vezethettek, de csak Myles félidőt záró triplájáig, amivel 38–39-re alakult az eredmény.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Folytatás hétfőn Székesfehérváron
[/caption]
A védekezésre mindenképpen jobban kellett figyelni a szünet után a somogyiaknak, miután a vendégek sokkal több támadó lepattanót is szereztek. Jazvin kihagyhatatlan helyzetben is hibázott, a túloldalon pedig Csorvási nem tette meg ezt a szívességet. Bár Puljko többször is betalált triplával, az Alba szinte rögtön válaszolni tudott. A záró játékrész elején kollektívebb lett a hazai támadójáték, és ekkorra Jazvin is pontosabb lett. A végjátékra mégis a hazai hibákat kihasználó vendégek fordulhattak előnnyel. Hendlein zsákolása még visszahozta a reményt 82–85-nél, ám Lóránt büntetői bebiztosították a vendégsikert.

Kaposvári KK: Ubilla (12/6), Baki (9/3), Puljko (18/15), Hendlein (10), Grebenár (4). Csere: Jazvin (18), Benke (5), Fodor M. (6), Horváth M. (2). Vezetőedző: Kmézics Zorán. Edző: Filipovics Gordan.
TLI-Alba Fehérvár: Chery (14/6), Myles (17/6), Markovics (7/3), Lóránt (31/6), Wright (2). Csere: Csorvási (6), Tóth P. (5/3), Spurlock (2), Simon (3). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Góbi Henrik.
Kipontozódott: Csorvási (a 35. percben), illetve Jazvin (a 40. percben).
Jók: Puljko, illetve Lóránt, Cherry, Myles.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!