Sport

2016.09.01. 18:03

Távozik Siófokról a spanyol válogatott Gonzalez

Felbontotta a spanyol Lara Gonzalez Ortega szerződését a Siófok KC NB I-es női kézilabda-csapata. A 24 éves balátlövő a riói olimpián is játszott a spanyol válogatottban.

Fónai Imre

Fodor János, a Siófok KC tulajdonosa arról tájékoztatott: Gonzalezt az elválás napjáig kifizették, tartozásuk tehát nincsen vele szemben, s csak az a csapat igazolhatja le, amelyik kifizeti a vételárát. A szerződésbontás okairól Fodor azt mondta: – Aki nem akar Siófokon kézilabdázni, aki húzza a száját a feltételek, a körülmények, vagy nem is igazán tudni, hogy mi miatt, az mehet, azt nem tartóztatjuk. Jó csapatot építünk, de csapategységet is szeretnénk, nem csak egyéniségeket.Gonzalez honfitársától, a korábban szintén válogatott Macarena Aguilartól már az elmúlt szezon befejezése után elköszöntek a siófokiak. Fodor János azt mondta: az irányító teljesítménye is csalódást okozott és a csapategységet sem erősítette...

A Siófok KC három vagy öt idegenlégióssal kezdi az ebben a hónapban rajtoló bajnokságot, ezt a napokban véglegesítik. Ez azért sem mindegy, mert a hazai kézilabdaszövetség új szabályzata értelmében négy idegenlégióson felül minden egyes játékos után hárommillió forintot kell befizetniük a kluboknak. Jelenleg a szerb jobbátlövő Andjela Janjusevics, valamint a két riói olimpiai ezüstérmes francia válogatott, a jobbszélső Chloé Bulleux és az irányító Estelle Nze Minko számít idegenlégiósnak Siófokon, lévén, hogy a tunéziai beállós, Asma Elghaoui magyar állampolgárságot kapott. Két fiatal szerb kézilabdázót teszteltek az elmúlt időszakban, hamarosan eldöntik, hogy szerződtetik-e őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!