Sport

2016.11.06. 18:33

Bajnoki aranyakkal zárták a versenyszezont

Nagy érdeklődéssel – és ahogy már megszokhattuk, kaposvári érmekkel – zárult a versenyidény a lovastornászok számára az immár hagyományosan a Lovasakadémián megrendezett országos bajnoksággal.

Kun Z.

Villányi Krisztina edző tanítványai viszontagságos versenyévadot zártak, ennek ellenére is nagyon jól szerepeltek az év utolsó megméretésén: összesen tizenegy érem került a hazai sportolók nyakába. Ráadásul egész évi teljesítményük alapján három kupasorozat-győzelmet is a magukénak tudhatnak. Ennyi év után már nem meglepő, hogy éremmel zártak az LSC férfi versenyzői: országos bajnoki címet szerzett a 2014-es Európa-bajnok Bence Balázs felnőtt, valamint az idei junior Eb tizenharmadik helyezettje, Tóth Ákos. A juniorok kontinensviadalát tizenkettedikként záró Somogyi Miklós ugyanebben a kategóriában ezüstérmesként végzett. Balázs és Ákos emellett az év legjobban teljesítő versenyzőjének járó kupasorozat-győzelmet is elhódította a 2016-os szezonban. Sajnos, azonban nem sokáig lesz már teljes a csapat, Tóth Ákos és Somogyi Miklós számára ugyanis ez volt az utolsó nagy megmérettetés. A 2017-es szezonban már nem folytatják a versenyzést.Szokás szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Lovasakadémia SC csapata is, az időszakhoz tökéletesen passzoló, Halloween témájú gyakorlatuk tetszést aratott nem csak a nézők, hanem a bírók között is. Így az öt lányból és egy fiúból álló együttes szintén egy aranyéremmel gazdagodott. A lányok azonban nem csak csapatban remekeltek: Kovács Hanna Hédi és Jezerniczky Nóra változatos és egyedi szabadgyakorlat-témáikról ismert kettőse ezúttal nem sokkal lemaradva a győztestől a dobogó második fokára állhatott. Őket a bronzérmes helyen a kategóriában még újoncnak számító Porcsa Lenke Júlia és Szita Anna Lara kettőse követte. Az ezüstérmes páros sem maradt viszont győzelem nélkül, hiszen egész éves teljesítményük alapján ők nyerték a páros versenyek kupasorozatát. Porcsa Lenke Júlia ezen kívül egyéni C kategóriában bronzérmet, Szita Anna Lara pedig egyéni D2 kategóriában ezüstérmet szerzett. A csapat legifjabb fiúversenyzője, Cseh Zalán a D2-es kategória bronzérmeseként fejezte be a versenyt. Nővére, Cseh Kornélia pedig a D kategória idősebb, D1 korcsoportjában a nyolcadik helyen végzett. Ígéretes az utánpótlás nemcsak a legkisebbeknél, hanem a nemzetközi kategóriákban is: a gyerek kategória belépő a nemzetközi színtérre a legifjabb, 12 évesnél már idősebb sportolók számára. Onnan egyenes út vezet az ifjúsági verseny, majd az Európa- és világbajnokság felé. A gyerek korosztály viadalán Jezerniczky Nóra bronzérmet szerzett, mögötte nem sokkal lemaradva pedig Szabó Kitti a negyedik helyen zárt; Kovács Hanna Hédi pedig a juniorok versenyében szintén a negyedik helyen végzett.
Élete első versenyén indult a Lovasakadémia csapatának két új versenyzője, Kiss Kamilla és Seregély Cintia, akik a második, illetve a negyedik helyen zárták az idei évtől újnak számító amatőr versenyt.

A hazai versenyszezon ezennel véget ért, a sportolókat a téli felkészülést követően 2017 tavaszától a hazai és nemzetközi mezőnyben láthatjuk legközelebb. Egyedül Bence Balázs számára nem ért még véget a szezon, akiért a téli Világkupa-sorozat fordulói közül a párizsi, salzburgi és lipcsei megmérettetéseken izgulhatunk majd.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik