Sport

2017.04.28. 16:11

Az idén magyarok lehetnek a Balaton királyai

Újra ellepték a horgászok a Balaton partját, Alsóőrstől Balatonőszödig jelölték ki a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) pályáját. Összesen százharminc csapat verseng a megmérettetésen.

Molnár Gábor

Kiválóan szerepel a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. csapata a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán, azaz az IBCC-n. A Banelli Gergő, Tulipán Tibor és Erdős Márk alkotta csapat több mint 432 kilogramm összfogással a második helyen áll. A somogyiak a keszthelyi Helikon strandon pecáznak, s a legnagyobb fogásuk egy közel húsz kilós potyka volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A cseh együttesé eddig a legnagyobb fogás, egy 26 kilós tükörponty.
[/caption]

Az IBCC-n, melynek pályáját Alsóőrstől Balatonőszödig jelölték ki, tizenkilenc ország százharminc együttese méri össze tudását és közülük száztizennégy csapat már fogott értékelhető, azaz öt kilónál nagyobb pontyot. A viadalt a Pontycentrum egylete vezeti, megelőzve a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t és a román Banat charp teamet. A legnagyobb halat, egy 26,05 kilós pontyot egy cseh társulat, a Black Bass/Starbaits Team fogta Fonyódnál. A csapatok összfogására sem lehet panasz, hiszen eddig 1163 értékelhető pontyot tereltek szákba, melyek összsúlya megközelíti a tíz tonnát. A Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa szombat reggel nyolc órakor ér véget, így a halgazdálkodási társaság csapata még ledolgozhatja az éllovassal szembeni hátrányát.

Az eddigi legnagyobb fogásról készült videó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!