Sport

2017.04.16. 06:00

Délutántól estig pattog a labda a kosárlabdaligetben

A tavasz beköszöntével megtelik élettel a kaposvári kosárlabdaliget, ahol a fiatalok délutántól estig pattogtatják a labdát.

Molnár Gábor

Ha tartósan tíz fok fölé emelkedik a levegő hőmérséklete és a Nap sugarai egy kicsit is átsütnek a felhőkön, azzonal megtelik élettel a kaposvári kosárlabdaliget, ahol ilyenkor szinte minden négyzetméterre jut egy fiatal, aki labdát pattogtat. Csapatokat alkotnak és már kezdődhet is a nagy összecsapás, a vesztes lekullog a pályáról, s jöhet a következő ellenfél, s így megy ez koradélutántól késő estig. Persze húsvéti szünet lévén, már sokkal korábban megérkeznek a hobbikosarasok, sokaknak ez a program az egész szünidőre.Remek társaság verbuválódott össze

– Jöhet a visszavágó? – hangzik a kérdés, s a válsz sem várat sokat magára: persze! S már indul is a három, három elleni meccs, ahol a végeredmény éppen annyira fontos, mint a részvétel.
– Amikor az időm engedi, lejövök – mondja Andy, aki a Kaposvári KK U16-os csapatának oszlopos tagja. – Ez a legjobb kosaras hely a városban, s nemcsak azért, mert jó a borítása, hanem mert remek közösség kovácsolódott össze. Amúgy nagyon fontos szerepet játszik az életemben a kosárlabda, imádom ezt a sportágat. Ha esetleg már később érkezünk, és itt nincs hely, akkor irány a szemközti betonos pálya!

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Délutántól estig pattog a labda a kosárligetben
[/caption]


Előzékeny, illedelmes fiúk

A kosaras fiúk között feltűnik egy-két lány is, akik tudásban abszolút nem lógnak ki a sorból.
– Edzés előtt és (néha) tanulás helyett szoktam lejönni a ligetbe a fiúkkal kosarazni – mondja mosolyogva Vincellér Rózsa, aki a kaposvári Mágusok csapatában pattogtat, s nem mellesleg már az NB II-ben is pályára lépett. – Eleinte furcsa volt, hogy fiúkkal játszom, de aztán hozzászoktam. A srácok nagyon előzékenyek és vigyáznak is rám, ha nálam van a labda, nem úgy védekeznek rajtam, mint a fiú társaikon, s ha elgurul a labda, az biztos, hogy nem nekem kell elmenni érte...
Természetesen nemcsak a kosárpálya, hanem a játszótér is megtelik a napsütéses Városligetben. Kisgyermekes családok kapcsolódnak ki a zöldövezetben. Amíg gyermekek önfeledtem játszanak, addig a szülők élvezik a napsütést és egymás társaságát, persze egyik szemük mindig a gyermekükön van.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!