Sport

2017.04.05. 22:56

Tizenegy góllal kapott ki a Csurgó a Szegedtől

Tizenegy góllal verte a vendég Mol-Pick Szeged a hazai közönség előtt pályára lépő Csurgót a K&H Férfikézilabda Ligában.

Huszár Hajnalka

Csurgói KK–Mol-Pick Szeged 24–35 (15–19)
Sótonyi László Sportcsarnok Csurgó, 1000 néző. Vezette: Bán, Szloska.

Jöjjenek a fiatalok!

Kiváló BL-csapat volt a vendége a Csurgói KK csapatának a hétközi fordulóban. Természetesen mindenki tisztában volt azzal, hogy bár a Szeged egy nehéz és megterhelő sorozat részese, ezen a találkozón mégis esélyesként lép pályára. Sótonyi László csapatában ezen a találkozón a rutinos játékosok mellett több saját nevelésű fiatal is csapatba került és játéklehetőséget is kapott. Ez a találkozó remek lehetőség volt arra, hogy a fiataljaink beépítését folytassuk, hiszen ez  számukra és a csapatnak egyaránt  fontos – mondta Sótonyi László, a csurgóiak mestere. – Igyekeztem sok lehetőséget adni nekik, és úgy vélem kiváló utánpótlásedzőinknek köszönhetően jó úton járunk az utánpótlásnevelés területén.Jól tartotta magát a Csurgó

Ettől függetlenül a találkozót a rutinosabb játékos sora kezdte, de az első találat Gaber nevéhez fűződött. Radjenovics jegyezte az első hazai gólt, majd Varjú, Oslak és Asztrashapkin is eredményes volt, így a hazai csapat egy kiváló első negyedórát produkált és tartotta a lépést nagynevű ellenfelével szemben. A félidő második felében azonban a vendégek gyors támadásaival szemben nem tudták felvenni a versenyt, és Skube, Kallman és Bodó találataival ellépett a Szeged. A játékrész utolsó találata Faluvégi nevéhez fűződött, aki időntúli szabaddobásból szerezte meg a Csurgó 15. találatát.

A végére nagyon ellépett a Szeged

A második félidőt a hazai csapat kezdte, de az első gólt ismét a Szeged szerezte Kallman révén. Mind a két edző kapust cserélt így a fiatal Balogh Ákos őrizte a hazai, míg Kastelic a szegedi kaput. Kallmann, Zubai és Bodó találatára csak Asztrashapkin gólja érkezett, és Sótonyi László időt is kért, hogy rendezzék a sorokat. Ez sikerült is, hiszen Mikita emberhátrányból is eredményes volt, Majd Pordán és Asztrashapkin is betalált. Balogh Ákos a csurgói kapuban előbb Bodó majd Kallman ziccerét is hárította a szurkolók nagy örömére. Sajnos a félidő második felében sorban maradtak ki a hazaiak helyzetei és ezt a vendégek könyörtelenül kihasználták. A különbség nőt, bár a Csurgó mindent megtett, hogy  ezt megakadályozza. A mérkőzés utolsó találata ismét Faluvégi nevéhez fűződött, amellyel megszerezte a 24. csurgói gólt.

Csurgói KK: Balogh T. – Varjú 3, Asztrashapkin 4, Mikita J. 2,Oslak 1, Géczi, Hadziomerovic 1. Csere: Balogh Á. (kapus),Pordán 1,Faluvégi 4,Gazdag 1, Halász L. 2, Radjenovics 3, Rodrigues, Csordás M., Manojlovity 2. Edző: Sótonyi László.
Mol-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 1, Balogh Zs. 6 (4),Skube 3, Gaber 1, Kallman 5.Bodó 8. Csere: Kastelic (kapus), Buntic 2, Blazevic 1, Gonsalves 1, Zubai Sz. 3, Obranovic 3, P. Rodríguez, Gorbok, Sunajko 1. Edző: Carlos Pastor.
Kiállítások: 4 ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/-, ill.4/4.

Mestermérleg

– A Szeged ellen szembesültünk azzal, hogy egyénileg és csapat szinten is milyen irányban kell fejlődnünk. A célunk az volt, hogy mindenkinek adjunk lehetőséget. Tudtuk, hogy bele fogunk hibázni, de azt is , hogy ezekből tudunk tovább építkezni. Ez a találkozó nagyon jó felkészülés volt a Balatonfüred elleni mérkőzésre, ami nagy rangadónak ígérkezik – értékelt Sótonyi László.
Nagyon jól kezdett a hazai csapat, és ez megbosszulta magát – mondta Carlos Pastor. Sajnos a mérkőzés elején rosszul védekeztünk, de később ritmust váltottunk. Kihasználtuk a Csurgó hibáit, tudtuk forgatni a csapatot és átvettük a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig megtartottunk.

Ezek is érdekelhetik