Sport

2017.05.04. 14:00

Megdőlt a tórekord a kisgyaláni versenyen

A három napon át tartó harcsafogó kupa küzdelmei során a csapatok összesen 56 harcsát fogtak, összesen több mint fél tonna bajszos szájában akadt a horog, köztük volt a tórekord is, egy közel 65 kilós harcsa.

Molnár Gábor

Huszonegy csapat vett részt a 72 órán át tartó III. Hársasberki harcsafogó kupán. A győzelmet a kaposvári RR Team együttese szerezte meg. A Rajnics Csaba, Reichard Lajos alkotta egylet három órával a verseny vége előtt akasztott egy negyven kiló feletti harcsát, s ezzel több mint 107 kilogrammos összfogással megszerezte az első helyet. A második helyen 90,41 kilóval egy sárbogárdi csapat végzett, a harmadik pedig a Konczlik Krisztián, Lukács Dávid alkotta Ebola Catfish Team lett 89,01 kilogrammos teljesítménnyel. Konczlik Krisztián ráadásul egy 64,60 kilós harcsával megdöntötte a tórekordot. A csapatok összesen 56 darab harcsát fogtak, melyek összsúlya 561,62 kilogramm volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A nem mindennapi fogás harmadik helyet ért.
[/caption]


– Évről évre egyre többen jelentkeznek az immáron hagyományos versenyünkre – mondta Tormási István, a Tógazda Zrt. kisgyaláni egyesületének titkára –, s ezúttal az időjárás is kegyes volt az indulókhoz. Amúgy nagy hangsúlyt fektetünk a halak védelmére és ez a harcsaszaporulatunkon is meglátszik. A következő megméretésünk június másodika és ötödike között egy bojlis csapatverseny lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!