Sport

2017.05.03. 20:26

Nem csak a győzelemnek örülhetnek Siófokon

Gólzáporos mérkőzésen győzte le hazai pályán a Siófok KC NB I-es női kézilabdacsapata az MTK-t a pontvadászat 22. fordulójában.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–MTK Budapest 35–29 (1914)
Siófok, Beszédes iskola, 400 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Az MTK elleni meccs legnagyobb pozitívuma a siker mellett, amire persze már régóta vártak a Balaton partján, a francia légiós, Nze Minko visszatérése, aki hat találattal nyitott. – A sérültek visszatérésével már lesz egy „másik” Siófok, a hátralévő találkozók közül, melyeket csak lehet, megpróbáljuk megnyerni – mondta Horváth Roland, az SKC trénere. Egy biztos, ha Jezic és Nze Minko ott vannak a pályán, akkor valóban „más” a csapat játéka...



Kiváló támadójáték

A pozitívumok közé sorolandó Pastrovics teljesítménye is, aki a tízedik perctől remekül védett, így nem is maradtak tovább meccsben a vendégek. Az első félidőt és a másodikat is hat védéssel zárta, majd hét perccel a lefújás előtt érkezett helyette Gercsó. Szólni kell a fiatal, saját nevelésű Brettner Zsófiáról is – akinek édesapja Magyar Kupa-győztes labdarúgó volt Siófokon –, aki megszerezte első találatát a legjobbak közt. – Fantasztikus volt játszani, gólt lőni – mondta boldogan a lefújás után.
Némi öröm az ürömben a sok kapott gól... – A támadójátékunk jó volt, amiben Nze Minko visszatérése is segített, a védekezésünk viszont gyalázatosan sikerült – tette hozzá Horváth Roland.

A hetedik perctől elfogytak a vendégek

Minden estre a siófoki nézők nem panaszkodhattak arra, hogy nem játszottak szórakoztató meccseket kedvenceik, hiszen ezúttal 64 gól született, csak úgy mint a legutóbbi hazain, a Vác ellen. Azt megelőzően az óváriak ellen igaz már „csak” ötvenkilenc, de a Kispest ellen hetvennyolc!
Nincs ekkora különbség a két csapat közt, de ezúttal nem csapatként dolgoztunk, hanem mindenki egyénileg próbálkozott – értékelt Blaubacher Dóra. – Ha egy héttel korábban játszunk, talán más lett volna a helyzet. – Komoly teljesítményt nyújtottak a hazaiak hatvan percen keresztül, amihez gratulálok – tette hozzá Vlagyimir Golovin, az MTK trénere. – A hetedik perctől azonban elfogytunk tempóban, játékban egyaránt, ráadásul a Siófok motiváltabb is volt nálunk.



Siófok KC: Pastrovics – Such 4, Janjusevic 4, Németh Cs., Triscsuk 13(3), Ferenczy 1(1), Erdősi 4. Csere: J. Agbaba 2, Nze Minko 6(2), Jezic, Sárosi, Agbaba M., Brettner 1. Edző: Horváth Roland.
MTK: Abramovics – Slakta, Háfra 3, Gorilska 4(2), Kovács G. 3, Termány 6, Szádvári 2. Csere: Hlogyik (kapus), Hosszu 1, Tóth E. 2, Márton, Dakos 3(1), Frankovic 1, Nikolayenko 3, Horváth D., Blaubacher 1. Edző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 4(2), illetve 16(8) perc.
Hétméteresek: 7/6(2/2), illetve 3/3(2/2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!