Sport

2017.07.03. 18:55

Felkészül a Rákóczi

Elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapata. A somogyi zöld-fehér klub játékosaira az első napokban felmérések, majd heti két edzőmérkőzés vár.

Klein Péter

Elkezdték a felkészülést az augusztus 12.-ei hétvégén kezdődő NB III.-as bajnokságra a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói. A somogyi zöld-fehérek az előző bajnokságot a harmadik helyen zárták, s ezt a teljesítményüket szeretnénk felülmúlni a 2017/2018-as évadban.
– Az első két napon felmérjük, milyen állapotban érkeztek vissza a játékosok a nyári pihenőjükről – válaszolta arra a kérdésünkre Artner Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, hogy mi vár a labdarúgókra a felkészülés alatt. – A harmadik naptól kezdjük el az igazi munkát. Elsőként a labdarúgók állóképességét fejlesztjük, ezt szombaton zárjuk le egy egymás közti játékkal. A folytatásban pedig szerda-szombat ritmusban játsszuk az edzőmérkőzéseket.



A kaposváriak keretéhez eddig három játékos csatlakozott, két támadó, Rajczi Péter és Andorka Péter személyében, valamint egy védő, Fodor Marcell. A nagyatádi születésű, saját nevelésű középpályással, Böjte Patrikkal pedig előszerződést kötött a klub.
– A felsoroltakon kívül várható még érkező, 2-3 játékossal előrehaladott tárgyalások zajlanak, de rajtuk kívül is érkezik még 7-8 próbajátékos – nyilatkozta Artner Tamás. – Tehát lehet még érkezőkre számítani, de minél előbb szeretnénk kialakítani a végleges keretet.
Artner Tamás még hozzátette: lesznek távozók is, azoktól a labdarúgóktól, akik az utolsó bajnoki mérkőzésen már nem léptek pályára elköszönnek.
A kaposváriak első felkészülési mérkőzésüket a Videoton FC második számú együttese ellen vívják a megújult Rákóczi-stadionban július 12.-én, szerdán 19 órától. Összesen hét edzőmérkőzés szerepel a kaposváriak programjában, köztük horvát és szlovén együttes ellen is pályára lépnek Rajczi Péterék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!