Motokrosz

2017.07.11. 16:40

Szvoboda magyar közönség előtt is remekelt

A 25 éves kaposvári versenyző az Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Kiskunlacházán dupla győzelmet aratott.

Sonline

Egy évtized után rendezett ismét rangos nemzetközi motokrossz versenyt Magyarország. A házigazda a kiskunlacházi pálya volt. A 8 fordulós Motokrossz Open Európa-bajnokság utolsó állomását jelentette a múlt hétvégén megrendezett viadal.

A kaposvári motoros idén sikert sikerre halmoz a cseh, osztrák, és német nemzetközi bajnokságokban, az Európa-bajnokságon viszont eddig nem jutott szóhoz. A szombati kvalifikációs futamon, majd a vasárnapi két fő futamon is magabiztos előnnyel utasította maga mögé az ellenfeleket, így a nap végén az ő tiszteletére szólt a magyar himnusz.

– Nagyon nehéz volt számomra ez a hétvége. A 35 fokos hőség senkit sem kímélt. Engem sem, ráadásul a versenyt megelőző edzésen rakoncátlankodott a pulzusom, ezért nem tudtam jó formában motorozni, hamar elfáradtam. Ennek ellenére sikerült megnyernem a hazai rendezésű Európa-bajnoki versenyt, aminek nagyon örülök.– foglalta össze gondolatait a kilencszeres magyar bajnok.

Az Európa-bajnok az ukrán Vladimir Taraszov lett, a 8 fordulós sorozat végeztével ő gyűjtötte a legtöbb pontot. Mivel a magyar versenyzők csak a hazai rendezésű viadalon indultak, így összetettben nem végeztek előkelő helyen.

A kiskunlacházi verseny végeredménye:

1. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS Team) – 50 pont

2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) – 44 pont

3. Jonas Kedved (Csehország, KTM) – 38 pont

4. Szőke Márk (Magyarország, KTM) – 34 pont

5. Déczi Balázs (Magyarország, Husqvarna) – 29 pont

Az Open Európa-bajnokság végeredménye:

1. Vladimir Taraszov (Ukrajna, KTM) – 298 pont

2. Dimitro Azsmanov (Ukrajna, Yamaha) – 262 pont

3. Petr Bartos (Csehország, KTM) – 164 pont

4. Jonas Nedved (Csehország, KTM) – 151 pont

5. Roman Morozov (Ukrajna, Yamaha) – 116 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!