Horgászmaraton

2017.07.16. 17:31

Húsz órán át csalogatták a halakat

Csaknem ezer kiló halat fogtak a hétvégi töröcskei Horgászmaraton versenyzői: ez volt az elmúlt öt év legkiválóbb eredménye.

Harsányi Miklós

Pontosan 987,17 kiló halat fogtak a hétvégi Horgászmaraton versenyzői.

A változékony időjárás ezúttal is próbára tette a nevezőket: míg korábban a hőség, ezúttal a lehűlés okozott gondot, ám remekül helytálltak a versenyzők. Csonti és csemegekukorica volt a leginkább használt csali, s gyakran kapott a hal. Elsősorban pontyot, keszeget emeltek ki a húszórás maraton résztvevői, de amur és néhány apróbb harcsa is horogra akadt.

- A szél úgy viselkedett, mint egy karmester – mondta Kozár Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke. – Ha északról fújt, a tó déli végén volt kapás, ha elült, akkor viszont gyakran az északi oldalon fogtak. Változó intenzitással, de sűrűn jött a hal, s szerintem ez a lényeg: élménnyel teli volt a horgászmaraton, ahol több mint 987 kilogramm halat fogtak. Mindannyian nagyon örültünk, hogy ilyen szép eredménnyel zárult a huszonhetedik rendezvényünk.

A legnagyobb példányt, egy öt kilós amurt a nagybajomi Pirka László fogta. Úszós módszer, egy bot, egy horog: ez volt a fő szabály, minden hal grammja egy pontot ért. Volt, aki rakósbottal próbálkozott több-kevesebb sikerrel, mások az idő múlásával újabb csodacsalit vetettek be. Persze nem minden úgy alakult, ahogy az indulók eltervezték, néhány esetben ugyanis a halak rafináltabbnak bizonyultak. A húszórás verseny vasárnap délben zárult, a harmadik helyen a Nagybajom és Vidéke Horgászegyesület végzett. Második lett az Élet és Irodalom csapata, míg a végső győzelmet Kaposvár Sporthorgász Egyesület aratta. A sikeres versenyzők már időben szóltak: jövőre újra indulnak a maratoni viadalon.

A csapatverseny végeredménye

1. Kaposvári SHE I. 221 kg (Martin Gábor, Getykó Károly, Szári Zsolt, Szita László), 2. Élet és Irodalom 215 kb (Kolip Péter, Ribi Tamás, Kovács Zoltán, Veliczky Rudolf), 3. Nagybajom és Vidéke HE 137 kg (Pirka László, Szabó János, Bek Csaba, Matula Tamás, György Martin), 4. Kaposvári SHE II. 135 kg (Csányi Dénes, Márton Zsolt, Balogh Szilveszter, Rozs Tamás), 5. Stonfo Vác 128 kg (Jónás György, Alessandro Casaglia, Horváth Tibor, Horváth Tamás), 6. Pusztakovácsi Horgásztó 94 kg (Tóth Ferenc, Patai Gábor, Oláh Gábor, Samu Tibor), 7. Remény-Hal Team 55 kg (Kovács Péter, Csorba Dezső)

A páros verseny végeredménye

1. Szári Zsolt, Szita László, 2. Kovács Zoltán, Veliczky Rudolf, 3. Pirka László, Szabó János, Bek Csaba, 4. Martin Gábor, Getykó Károly, 5. Kolip Péter, Ribi Tamás, 6. Balogh Szilveszter, Rozs Tamás, 7. Jónás György, Alessandro Casaglia, 8. Csányi Dénes, Márton Zsolt, 9. Horváth Tibor, Horváth Tamás, 10. Oláh Gábor, Samu Tibor, 11. Matula Tamás, György Martin, 12. Csorba Dezső, 13. Kovács Péter, 14. Tóth Ferenc, Patai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!