Cselgáncs-vb

2017.08.29. 12:01

Pupp Réka és Szabó Katinka is a 32 között

Pupp Réka után a szintén 52 kilogrammos Szabó Katinka is bejutott a második fordulóba a budapesti cselgáncs-világbajnokság keddi versenynapján.

A Honvéd dzsúdósa a 64 között az egy világkupa-aranynál tartó Madeleine Rubinsteinnel csapott össze, aki egy perc elteltével vazaarit kapott válldobására. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó azonban egy perccel később egy csaknem ugyanolyan akcióval egyenlített, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebben bő két perc elteltével a magyar versenyző ismét vazaarit érően döntötte fel norvég riválisát, így továbbjutott a második körbe. Ott ellenfele a mexikói Luz Olvera lesz, aki kétszer is ezüstérmet szerzett a Pánamerikai bajnokságon.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka a 64 között Szong Szim Rimmel találkozott, akitől júniusban kikapott a hohhoti Grand Prix negyeddöntőjében, a Koreai NDK-beli ellenfél később megnyerte a kínai GP-t. A magyar versenyző azonban visszavágott neki a Papp László Sportarénában: a négyperces mérkőzésidő egy-egy intéssel zárult, aztán az aranypontig tartó hosszabbítás első percének végén a junior Európa-bajnok Pupp a karjánál fogva a földre csavarta Rimet, és vazaarival nyert.

A második körben viszont bravúrra lesz szüksége, ugyanis az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok holland Charline Van Snick vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!