Australian Open

2018.01.24. 05:59

Babosék döntősök párosban

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

Melbourne, 2018. január 23. Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a cseh Andrea Sestini Hlavackova és a tajvani Csan Latisha kettős elleni mérkőzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának negyeddöntőjében Melbourne-ben 2018. január 23-án. (MTI/AP/Ng Han Guan)

Fotó: Ng Han Guan

Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó szerdán két szettben, 1 óra 20 perc alatt legyőzte a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani-kínai kettőst.

Babos honlapja szerint a két páros négy évvel ezelőtt a legjobb 16 között találkozott Wimbledonban. Akkor az ázsiai kettős – melyből Hszieh tavaly a budapesti WTA-tornán nyert párosban – friss Roland Garros-bajnokként, címvédőként és világelsőként lépett pályára, ám végül a magyar-francia páros győzött. Melbourne-ben a 41 perces első játszma során Babosék nagyszerűen adogatva 5:1-re elhúztak, majd – noha az ellenfél 5:4-re szépített – lezárták a játszmát.

A második felvonás már simábban alakult. A magyar-francia kettős 4:0-ra meglépett, aztán 5:1-nél fogadóként három meccslabdához jutott. Ezeket még hárította a rivális, csakhogy Babos magabiztosan szervált, a győztes pontot egy kiválóan helyezett tenyeressel ütötte be. Ekképpen örvendezett:

„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen. A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, és bár az eredmény simának tűnik, egyáltalán nem volt egyszerű. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, de mindkétszer nehéz gémekkel jutottunk el odáig. Folyamatosan javulunk meccsről meccsre, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és összedolgozni”

Babos kifejtette, sűrű napjai vannak, második napja már, hogy két meccset vív, s edzőjével mondták is egymásnak, hogy szinte minden pályán játszhat. Elmondta még:

„Körbejárom az egész létesítményt, ez jó érzés. Minden meccsen jól játszottunk és fejlődtünk, és remélem, a finálé is jól sikerül, élvezem majd a játékot és ki tudjuk hozni a maximumot”

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhat a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Kristina Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

A magyar-francia kettős ellenfele a melbourne-i fináléban pénteken a második helyen kiemelt Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz.

A 29 esztendős Makarova harmadik párosban a világranglistán, eddig 12 WTA-versenyt nyert. Vesznyina oldalán 2013-ban a Roland Garroson, 2014-ben a US Openen és 2017-ben Wimbledonban maradt veretlen, 2014-ben az Australian Openen, 2015-ben Wimbledonban és 2016-ban a Roland Garroson szintén döntős volt. Az orosz kettős 2016-ban a riói olimpiát és a szingapúri WTA-világbajnokságot is megnyerte. A 31 éves Vesznyina szintén harmadik párosban a világranglistán, eddig 17 WTA-tornát nyert ebben a „műfajban”.

A Makarova, Vesznyina kettős tavaly a wimbledoni Grand Slam-torna mellett a dubaji tornán diadalmaskodott.

A tavaly a cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok Babos magyar idő szerint 8.30 órától a vegyespáros negyeddöntőjében is pályára lép az indiai Rohan Bopanna oldalán.

Eredmény:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Hszieh Szu-vej, Peng Suaj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2

Borítófotó: Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a cseh Andrea Sestini Hlavackova és a tajvani Csan Latisha kettős elleni mérkőzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának negyeddöntőjében Melbourne-ben 2018. január 23-án. (MTI/AP/Ng Han Guan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!