Átevezés

2022.07.30. 08:53

Elmarad a Zamárdiba meghirdetett Balaton-átevezés

Habár a szervezők korábbi rajtoltatást hirdettek meg pénteken a zamárdi Balaton-átevezésre, a rendkívül erős szél miatt, mégsem tudták elindítani az első próbázókat szombat reggel.

FRISS!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményben tudatta a versenyzőkkel 11 óra előtt nem sokkal, hogy az időjárásra való tekintettel lemondják a rendezvényt. A résztvevők így visszakapják a befizetett nevezési díjakat. Azt is közölték: a tervek szerint jövő szombaton, vagyis augusztus 6-án rendezik meg az átevezést Tihanyba. 

FRISS!

Információink szerint a rendezők 10:30-kor döntenek arról, hogy megtartják -e az átevezést. A szél továbbra is erős és a kajakok sem maradtak szárazak, mert esik az eső Zamárdiban.

Mintegy 4 ezren neveztek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett Balaton átevezésre. Mivel azt már lehetett sejteni, hogy szombatra hidegrfont éri el térségünket, így Zamárdit is, a szövetség pénteken közzétett egy tájékoztatást a versennyel kapcsolatban. Ebben azt írták, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat által közölt adatok szerint erősödő szél várható, ezért kérnek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten igyekezzen minél előbb rajthoz állni. 

Módosították a rajtszámok átvételének időpontját is, hogy a korán érkezők azonnal vízre szálhassanak. Az időjárás azonban keresztülhúzta számításaikat, hiszen az erős szél miatt, még 8 óra után sem tudtak elindulni a nevezők. 

balaton átevezés zamárdi
Várakozó állapot. Nézőnk fotója.

Jelenleg az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán másodfokú viharjelzés van érvényben az egész Balatonon. A rendezvényt egyelőre nem mondták le a szervezők, amint új információval rendelkezünk, frissítjük cikkünket! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!