Röplabda

2023.02.17. 20:28

Egy óra alatt lerendezte a Fehérvárt a KNRC

Az Extraliga következő fordulójában a Kaposvári Női Röplabda Club a MÁV Előre SC-ST.Solar együttesét fogadta a Városi Sportcsarnokban. A KNRC sima, háromszettes győzelmet aratott, ellenfelét el sem engedte húsz pontig egyik etapban sem.

Trancsik Zsanett

Fotó: Muzslay Péter

Volt miért visszavágnia a székesfehérváriaknak, hiszen novemberben épp hazai pályán kaptak ki 3–0-ra a kaposváriaktól, így igen hosszú labdamenetekkel indult a találkozó. Magabiztosan kezdett a KNRC és a többpontos előnyét az egész szettben tartani tudta. A kisebb sérüléséből felépülő Nehir Kiraz is újra pályára állhatott. A fehérváriak két szettlabdát hárítani tudtak, de végül Szedmák Réka jóvoltából a somogyiak tíz ponttal zárták le az első etapot.

A második felvonás Rosane Maggioni ász nyitásával kezdődött. Ebben a játszmában vették át először a vezetést a fehérváriak, ám ennek sokáig nem örülhettek, hiszen a KNRC továbbra is agresszíven játszott. Bár ez a játszma már szorosabb volt, a hajrában ismét bekapcsolták a rakétákat a somogyiak, s ezúttal az első szettlabda kihasználásával hét egységgel nyerték ezt az etapot.

A folytatásban sem alakult túl szorosan az összecsapás, a hazaiak akarata érvényesült végig, míg a vendégek csak az ellenfél hibáiból tudtak építkezni. 15–5-nél már tíz is volt közte. A továbbiakban sem tudta megszorongatni a kaposváriakat a MÁV, így ismét tíz ponttal zárta le a felvonást és a találkozót is a KNRC, így tizenöt egységgel áll a tabellán az ötödik helyen.

A hazai együttes a mérkőzéssel egyetemben gyűjtést szervezett a törökországi károsultak részére. A meccs után nagyon sok ruha és élelmiszer került a pályára.

 

Kaposvári NRC–MÁV Előre SC-ST. Solar (15, 18, 15)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 397 néző. Vezette: Szarka, Halász.

KNRC: Godó (6), Gyimes (7), Maggioni (4), Szedmák (17), Bodovics (5), Ubavic (13). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Kiraz (1), Radnai Luca (1), Renko-Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

MÁV Előre: Narancic (1), Ertz (5), Csabai (6), Dvoracek (6), Tóth (4), Gilfillan (5). Csere: Borostyán, Kovács (liberók), Kiss (3), Szabó (-), Szilágyi (-), Dolotova (1). Vezetőedző: Nagy Fanni.

Vincent Lacombe: – Boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, és hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak is. A hétvégén már elkezdjük a felkészülést a kupaelődöntő visszavágójára, ahol mindent megteszünk majd az aranyszettért és a továbbjutás eléréséért.

 

 

Címkék#KNRC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!