kosárlabda-előzetes

2019.01.25. 15:50

A címvédő listavezető Szolnok otthonában lép pályára a Kaposvár

Folytatja nehéz sorozatát az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK együttese, amely az élcsoporthoz tartozó Falco legyőzése után a Magyar Kupa-győztes, bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor a Tisza-ligeti sportcsarnokban.

Kun Zoltán

Kaposv‡ri KK-Falco

A tizenhetedik forduló mérkőzései következnek az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokságban. Totónyelven szólva és papíron országos egyest ígér a Szolnoki Olaj KK–Kaposvári KK párosítás, hiszen elég csak a tabellára pillantani. Az első helyezett címvédő otthonában fogadja a tizenkettedik helyen álló somogyi alakulatot. Az alföldiek mindössze két alkalommal kaptak ki és tizennégyszer nyertek. A két vereség közül mindegyik csupán egy pontos kudarc volt. Előbb a Soproni KC vendégeként (82–81), majd a Falco otthonában Szombathelyen 78–77). Otthon tehát egyelőre veretlen az alföldi alakulat, óriási barvúr lenne megszakítani ezt a sorozatot.

A szolnokiak a héten még nemzetközi kupameccset is játszottak. A FIBA Europe Cup keretében rendezett találkozót 102–95-re vesztették el Dragan Alekszics vezetőedző tanítványai a Pinar Karsiyaka vendégeként. A meccset Airington és Sztrahinja Milosevics nélkül vívták a szolnokiak, akik ennek ellenére is nagyot küzdöttek és méltó ellenfelei voltak a török együttesnek. Az alföldiek számára kiesést is jelentő összecsapást követően közvetlenül már a soron következő magyar bajnoki meccsre utalt nyilatkozatában Alekszics edző, mondván, hogy gyorsan tovább kell lépniük, mert szombaton a veszélyes Kaposvár érkezik hozzájuk. Nos, hogy a somogyiak milyen valós veszélyt jelentenek majd a bajnoki címet védő alakulatra, az csak a Tisza-ligeti csarnok parkettjén derül majd ki.

A kaposváriaknál szombathelyiek legyőzése után érthetően jobb lett a hangulat, mint az a korábbi hetekben volt. A tabellán egyelőre a győzelem ellenére sem sikerült előrébb lépni, hiszen a Szeged bravúros, Pakson aratott diadala ezt meghiúsította. A kaposváriak játéka azonban összeszedettebb és egységesebb lett, mint korábban ez pedig okot adhat némi optimizmusra. Remélhetőleg ezúttal már idegenben is sikerül a hazai pályán látott teljesítményt megismételni. Csak ebben az esetben lehetnek esélyei egyeltalán szoros meccsre a somogyiaknak. A sérült játékosokat folyamatosan kezelték .

Érdekesség, hogy a találkozón – a magyar férfi élvonal történetében harmadszor – a nyíregyházi Csabai-Kaskötő Brigitta személyében női játékvezető is fújja a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában