Röplabda

2019.06.27. 14:58

A felnőttekkel edzhet a kaposvári tehetség

A mindössze tizenöt esztendős Tóth Jázmin is helyet kap az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC extraligás női röplabdacsapatának 2019/2020-as felnőtt keretében

Molnár Gábor

A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely 15 esztendős, saját nevelésű reménysége, Tóth Jázmin is helyet kap az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC 2019/2020-as felnőtt keretében. A fiatal szélsőütő abban bízik, hogy helyt tud majd állni a nagyok között is, a fejlődése pedig töretlen marad.

A somogyi megyeszékhelyen, napjainkban 230(!) lány röplabdázik, és az elmúlt évadban a Kaposvári Röplabda Akadémia összesen tíz korosztályos csapatot versenyeztetett végig a különböző bajnokságokban. A mennyiség mellett egyre fontosabb tényező lesz újra a minőség, és az extraligás felnőttcsapat vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló években a RÖAK minél több növendéke kapjon helyet a nagyok között. Sasa Nedeljkovic vezetőedző januárban tiszteletre méltó feladatra vállalkozott: heti rendszerességgel, reggelente foglalkozott a legtehetségesebb utánpótláskorú lányokkal. A szabadkai mester a több hónapos közös munka után úgy döntött: Tóth Jázmin kapja meg a lehetőséget arra, hogy augusztusban a felnőtt keret tagjaként kezdje el a munkát.

– Úgy gondolom, Jázmin az a fiatal röplabdás, aki már most megérett arra, hogy csatlakozzon a nagyokhoz – fogalmazott Nedeljkovic edző. – Az akarat, az elszántság és a tehetség is megvan benne, és biztos vagyok abban, hogy saját nevelésű tehetségünkként megmutatja majd, hogy mi van benne .

– Meglepetésként ért a hír, mert ez egy elég nagy ugrás lesz számomra – mondta Tóth Jázmin. – Egyben megtiszteltetésnek érzem ezt a lehetőséget, és a fejlődésem szempontjából egy fontos állomáshoz érkeztem. Nagyon várom a közös munkát a csapattal és az edzőkkel. Bízom benne, hogy helyt tudok állni.

Jázmin augusztusban lesz 16 éves, és a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban a 10. évfolyam tanulójaként folytatja majd tanulmányait a nyári szünet után.

– Hat éve kezdtem el a röplabdát, és négy éve vagyok a RÖAK igazolt játékosa – tette hozzá Tóth Jázmin. – Eddigi legemlékezetesebb eredményem egy diákolimpiai harmadik és negyedik helyezés volt. Egyik alkalommal a diákolimpiai döntő legjobb játékosának választottak meg. A Zrínyi Tagiskolában Rédling-Szabó Gabriella volt az edzőm, az akadémián pedig Rák Rebekával kezdtem el a röplabdát, majd korosztályt váltva, Kovács Balázs edző kezei alatt folytattam. Céljaim: tovább fejlődni és az aktuális csapatomban kiemelkedő teljesítményt nyújtani – árulta el a 177 centi magas szélsőütő.

Öt játékos

Még csak június vége van, de már három meghatározó játékos érkezését is bejelentette az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC vezetése. Hozzájuk csatlakozott a helyi fiatal tehetség, Tóth Jázmin, valamint a Pécsről érkezett Németh Zsófia, s a sor ezzel vélhetően még nem ér véget. Úgy tűnik, ütős csapat formálódik a somogyi megyeszékhelyen.

Érkeztek: Spin Renáta (Békéscsabai RSE), Tálas Zsuzsanna (Békéscsabai RSE), Tatjana Matic (Fatum Nyíregyháza), Németh Zsófia (PTE PEAC), Tóth Jázmin (Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely).

Távoztak: Nevene Iricanin (?), Kristina Cesljar (abbahagyta), Leidgeb Noémi (Diósgyőri VTK?), Szivós Ildikó (abbahagyta), Harmath Zsófia (az NB I.-ben folytatja).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában